Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 1 Nëntor 2023

Nëntori, muaji i ngjarjeve historike për vendin tonë

Nëntori është muaji i shqiptarëve, muaji i flamurit, muaji i plakut Ismail Qemali.

Nëntori, është muaji i Gjergj Kastrioti Skënderbeu, i cili më 28 nëntor 1443 ngriti Flamurin me Shqiponjën Dykrenare në Kalanë Krujës.

Nëntori, është muaji i themelimit të alfabetit të njësuar të gjuhës shqipe në 22-nëntor të vitit 1908, në Kongresin e Manastirit vendoset të merret për bazë alfabeti latin.

Muaji Nëntor, ka lënë gjurmë të thella në historinë e shqiptarëve.

Fëmijët e talentuar të Qendrës Rinore, sukses në skenë me “Familja Adams”

“Familja Adams”, është një nga filmat më ikonikë, i cili mbetet edhe i preferuari për të gjithë, kryesisht për fëmijët.

Fëmijët e talentuar të Qendrës Rinore Elbasan, kanë intepretuar me mjaft profesionalizëm “Familja Adamas”, në një skenë të vërtetë, dhe në një sallë të mbushur plot me prindër e fëmijë.

 Ndonëse nga viti 1938 kur u shfaq për herë të parë pasuan versione të reja, filmi i vitit 1991 la një kast mbresëlënës aktorësh që identifikohen tashmë me familjen e çuditshme.