Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Qytetarë Nderi

Qytetarë nderi

 • Këshilli Bashkiak më datë 24.11.2010 i dha titullin Qytetar nderi Z.Engjëll Dakli “ Për kontribute të shquara si Kryetar i Bashkisë Elbasan në vitet 1996-2000 për modernizimin e qeverisjes vendore dhe për projekte për zhvillimin rajonal të Elbasanit.
 • Këshilli Bashkiak më datë 23.11.2011  i dha titullin Qytetar nderi Z.Christian Gut  “ Për kontribut  të shquar në fushën e albanologjisë, promovimin e kulturës shqiptare në Francë dhe promovimin e bibliotekës së Universitetit “A Xhuvani” Elbasan.
 • Këshilli Bashkiak më datë 28.12.2011 i dha titullin Qytetar nderi Z.Demir Hyskja “Për kontributin e shquar në promovimin e artit dhe kulturës qytetare të Elbasanit, për vlerat e spikatura në teatër dhe kinematografi, si një aktor i përmasave kombëtare“.
 • Këshilli Bashkiak më datë 25.04.2012 i dha titullin Qytetare nderi Znj Elena Kadare “Për promovimin e vlerave të Qytetit të Elbasanit dhe përshkrimin me dashuri të veçantë të këtyre vlerave në botimet e saj”.
 • Këshilli Bashkiak më datë 31.05.2012 i dha titullin “Qytetar Nderi, Z. Baba Sherif Canametaj, “Për kontributin e tij si fetar dhe patriot,si një njeri i madh, me kulturë të gjerë, i cili mbajti lart vlerat kombëtare dhe fetare”.
 • Këshilli Bashkiak më datë 27.06.2012 i dha titullin Qytetar nderi Z.Vehap Xhindoli “Për kontributin e tij të çmuar në zhvillimin e sporteve në qytet, dhe veçanërisht zhvillimin e sportit të peshëngritjes në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar”.
 • Këshilli Bashkiak më datë 26.10.2012 i dha titullin “Qytetar Nderi, “Për kontribut të shquar në formimin e Shtetit të Parë të Pavarur Shqiptar”, personaliteteve të mëposhtme:
 1. Mithat FRASHËRI
 2. Visarion XHUVANI
 3. Sheh Ibrahim GUMA
 4. Charles Telford Erickson
 5. Nënshkruesve të aktit të Pavarsisë në Elbasan më 25 Nëntor 1912
 • Këshilli Bashkiak më datë 26.10.2012 i dha titullin “Qytetar Nderi, Z. Ymer Saraçi, “Për kontribut të shquar në zhvillimin dhe modernizimin e qytetit të Elbasanit”.
 • Këshilli Bashkiak më datë 26.10.2012 i dha titullin “Qytetar Nderi, Z. Alush Saraçi, “Për kontribut te shquar në krijimin e Institucioneve të Elbasanit dhe Formimit të Shtetit Shqiptar”.
 • Këshilli Bashkiak më datë 27.08.2013 i dha titullin “Qytetar Nderi, Z. Alexander A. Arvizu, Ambasador i SHBA me motivacionin “Për integritetin, humanizmin e lidershipin si Mik i vyer dhe i nderuar i qytetit tonë me kontribut në zhvillimin e komunitetit të Elbasanit dhe ndërtimin e urave të mirëkuptimit midis dy popujve tanë”.
 • Këshilli Bashkiak më datë 30.10.2013 i dha titullin “Qytetar Nderi”, “Për kontribut të veçantë në edukimin e brezit të ri, ruajtjen dhe zhvillimin e vlerave artistike”, personaliteteve të mëposhtme:
 1. Arnald Deliana
 2. Rushan Krypa
 3. Kujtim Çela
 4. Sander Cefa
 5. Mateo Gurolumi
 6. Xhevair Qafa
 7. Nero Asllani
 8. Eleonora Eminaj
 9. Keti Qose
 10. Durim Shishmani
 11. Zana Pilo
 12. Sofika Oga
 13. Vilushe Jaho
 14. Violeta Sulkuqi
 15. Mehmet  Turhani
 16. Emin Palluqi
 17. Zana Gaçe
 18. Keti Pupuleku
 19. Nazmi Hasa
 20. Ismail Haxhimusaj
 21. Ibrahim Gjergji
 22. Beatriçe Hoxha
 23. Merushe Shishmani
 24. Ndriçim Xhyra
 25. Kujtim Gjelina
 26. Astrit  Lopari
 27. Ndriçim Beluli
 28. Sabire Cani
 29. Pranvera Zenelhoxha
 30. Adem Balliçi
 31. Klement Koroveshi
 32. Zeqir Sulkuqi
 33. Gjergj Mihali
 34. Ardian Cani
 35. Syrja Dylgjeri
 36. Xhavit Cerriku
 37. Diana Koçi
 38. Eduart Boriçi
 39. Zhaneta Dervishi
 40. Vladimir  Kocaqi
 41. Eduart Nosi
 42. Shpetim Çaushi
 43. Shkëndi Shupeja
 44. Liljana Shehu
 45. Meridiana Biza
 46. Marika Sula

Këshilli Bashkiak më datë 26.11.2013 i dha titullin Qytetar nderi Z.Tomorr Sinani “Udhëheqës kryesor në organizimin e  luftës Nacional-Çlirimtare kundër pushtuesve të huaj, Nazi-Fashistë në rrethin e Elbasanit.

Këshilli Bashkiak më datë 24.09.2014 i dha titullin “Qytetar Nderi” shkollës “Jeronim De Rada” me motivacionin “Maturës së viteve ’64-’68 për përçimin e vlerave të qytetarisë në vend e më gjerë”.

Këshilli Bashkiak më datë 22.10.2014 i dha titullin “Qytetar Nderi” Prof.Assoc.Recai Akyel me motivacionin “Për kontribut të shquar në rritjen e kapaciteteve profesionale, zhvillimin e modernizimin e Kontrollit të Lartë të Shtetit”.

Këshilli Bashkiak më datë 22.11.2014 i dha titullin “Qytetar Nderi” Z. Tomorr Jolldashi me motivacionin “Për kontribut të shquar në zhvillimin e mediave lokale e kombëtare, duke përcaktuar vlerat e mendimit të lirë demokrat, si dhe duke i bërë jehonë traditës dhe kulturës elbasanase”.

Këshilli Bashkiak më datë 20.03.2015 i dha titullin “Qytetar Nderi” Znj. Migena Arrlati me motivacionin “Për kontributin e shquar të saj si gazetare, shkrimtare e hulumtuese ndaj gjuhësisë dhe albanologjisë dhe një personalitet i Shoqërisë civile në vend dhe diasporë”.

Këshilli Bashkiak më datë 25.04.2016 i dha titullin “Qytetar Nderi” Z. Krysztof Kwiatowski me motivacionin “Për kontributin e shquar të tij në rritjen e kapaciteteve profesionale të audituesve të Kontrollit të Lartë të Shtetit dhe të Administratës Publike në përgjithësi”.

Bukurosh Sejdini    VKB      Nr 64 dt 24.06.2016 ” Për kontibutin e spikatur si artist i penelit dhe fjalës së bukur artistike , si mësues i përkushtuar dhe veprimtar  shoqëror , si atdhetar i flaktë e qytetar i dorës së parë.

Armando Sadiku   VKB    Nr 66 dt 24.06.2016 ” Për kontributin e dhënë në arritjet e ekipit kombëtar të futbollit në Kampionatin Europian , Francë 2016 duke përfaqësuar me dinjitet vlerat e qytetarisë elbasanase.​

Haxhi Dede Reshat Bardhi VKB Nr.19, date 25.01.2018: “Per kontributin e shquar ne harmoni fetare dhe ringritjen e objekteve te kultit dhe vlerave bektashiane”.

​Wojciech Kutyla VKB nr.85, date 21.06.2018: “Për kontributin dhe mbështetjen e dhënë për zhvillimin dhe rritjen e kapaciteteve të auditimit në institucionet e auditimit në Shqipëri.

Alfonc Ballici VKB nr.150, date 05.12.2018: “Per kontributin e jashtezakonshem ne promovimin dhe zhvillimin e artit dhe kultures ne qytetin e Elbasanit e me gjere, si instrumentist e kompozitor i nivelit kombetar”.