Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

BESIMTARËT ORTODOKSË FESTOJNË PASHKËN, KRYHET PROCESIONI I EPITAFIT NË ELBASAN

Kisha Ortodokse e lavdëron të Shtunën e Madhe si ditën e shtatë më të bekuar, në të cilën Fjala e Zotit shtrihet në varr si një njeri i vdekur, por në të njëjtën kohë e shpëton botën.

Ndaj edhe në qytetin e Elbasanit është zhvilluar procesioni i epitafit ku kanë qenë të pranishëm edhe qindra besimtarë ortodoksë shoqëruar nga banda frymore “Afërdita”.

 Besimtarët ortodoksë festojnë mesnatën e sotme Pashkën, një ditë e shënuar e kalendarit fetar.

Festimet e Pashkës nisin me meshën e madhe të së shtunës mbrëma dhe përfundojnë me drekën tradicionale të së dielës.

“Krishti u ngjall”, është “refreni” i kësaj dite festive i cili shprehet njëzëri nga të gjithë besimtarët duke trokitur vezën e kuqe të Pashkëve që simbolizon gjakun e Krishtit.

Pashka është një nga kremtimet më të mëdha të ortodoksëve. Ata risjellin në vëmendje ngjarjen e madhe të ngjalljes së Jezusit të Nazaretit, tre ditë pas vdekjes së tij në kryq.