Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INAGUROHET FUSHA SPORTIVE NË SHUSHICË, INVESTIM I BASHKISË ELBASAN

Pas një kërkese komunitare u inaugurua fusha sportive në Shushicë, një investim i Bashkisë së Elbasanit.

Inivestimi përfshin fushën e minifutbollit, basketbollit, dhe kalcetos, dhe është gati të përdoret nga nxënësit dhe banorët e zonës.

Drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri, kryetari i bashkisë Gledian Llatja si edhe deputetja e zonës Desantila Tahiraj, shprehën gëzimin për hapjen e kësaj fushe sportive.

Kreu i bashkisë Gledian Llatja theksoi rëndësinë e këtij projekti për nxënësit që dëshirojnë të vazhdojnë aktivitetet sportive edhe jashtë orarit shkollor.

“Përfundimi i fazës të projektit bëri që Shushica të përfitojë një fushë minikalceto dhe basketbolli e cila është gati për përdorim. Fushat e reja janë shumë më tepër se thjesht një ambient sportiv. Ato janë një qendër komunitare, e cila do të shërbejë jo vetëm për aktivitete sportive, por edhe si një vend ku të rinjtë dhe fëmijët mund të zhvillojnë aftësitë e tyre dhe të kalojnë kohën në një mënyrë aktive dhe argëtuese”, tha Llatja.

 Ai vuri në dukje përpjekjet e Bashkisë për të përmirësuar infrastrukturën shkollore dhe u shpreh i lumtur që kërkesat e komunitetit janë plotësuar me sukses.

“Prioriteti ynë kryesor janë edhe infrastrukturat shkollore jo vetëm terrenet sportive. Kemi shtuar terrenet sportive gjatë kësaj kohe në shkollat tona, dhe në ambjentet tona të përbashkëta, duke shpresuar se në vitin 2025 do të kemi një program të madh për rehabilitimin e infrastrukturës sonë shkollore.

 Deri tani kemi bashkëpunuar me “Save the Children” dhe “Usaid” për të investuar në nëntë kopshte në qytet por edhe në nëntë shkolla në qytet dhe në zonat tona rurale” tha ai.

Nga ana e tij, drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri e vuri theksin tek

përpjekjet e vazhdueshme të bashkisë së Elbasanit për të ndërtuar mjedise të përshtatshme për zhvillimin e aktiviteteve sportive dhe arsimore për të rinjtë e komunitetit.

“Kryetari i bashkisë, Gledian Llatja, e mban premtimin përtej fushatës, duke sjellë inovacione të vazhdueshme. Investimet në infrastrukturë, si terrenet sportive të reja, shënojnë një angazhim të vazhdueshëm për përparimin e komunitetit” tha ia.

Gjiknuri theksoi rëndësinë e këtyre iniciativave për të rriturit dhe fëmijët, duke e parë fshatin si një qendër jetike e zhvillimit.

“Ky angazhim kontribuon në rritjen e jetueshmërisë së fshatit dhe në përmbushjen e potencialit të tij njerëzor dhe ekonomik, gjëja më e mirë është që fshati nuk është braktisur, këtu ka njerëz, ka potencial, por duke pasur potencial njerëzor edhe potencial ekonomik, duke i shtuar edhe këto fasilitete në arsim por edhe në argëtim fshati bëhet më i jetueshëm”, tha Gjiknuri.  

Ai inkurajoi vazhdimin e këtij rrugëtimi nga ana e bashkise, duke shfaqur besimin në ringritjen e Elbasanit jo vetëm në sportin e futbollit por në të gjithë disiplinat.

Desantila Tahiraj, deputete e zonës, shprehu falënderimin për investimin në terrenin sportiv, duke e cilësuar si një hap pozitiv për zhvillimin e fëmijëve në këtë komunitet.

Shkolla e Shushicës, është një ndër shkollat tona më të mëdha në zonat rurale. Para dy vitesh në këtë zonë është hapur një projekt në bashkëpunim me Bashkinë dhe Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, për fëmijët të cilët duan të vazhdojmë mësimin edhe jashtë orarit të shkollës.