Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

INAGUROHET PROGRAMI IPA 3

Është inaguruar në Elbasan programi IPA 3 për bashkëpunimin ndërkufitar midis Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë.

Në këtë inagurim ka marrë pjesë kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja, përfaqësues të vetëqeverisjes vendore, akademikëve dhe ekspertë lokalë.

“Ky takim është një hap tjetër drejt nxitjes së lidhjeve ndërkufitare, duke promovuar zhvillimin socio-ekonomik dhe përpjekjet tona për integrimin në BE përmes projekteve të përbashkëta”, pohon z. Llatja.

Qëllimi i programit është të promovojë zhvillimin e qëndrueshëm, mbrojtjen e mjedisit dhe rritjen socio-ekonomike, me fokus përmirësimin e rajonit ndërkufitar nëpërmjet turizmit të qëndrueshëm, trashëgimisë kulturore dhe iniciativave të adaptimit ndaj ndryshimeve klimatike.