Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Llatja njofton hapjen e mësonjëtores së parë të gjuhës shqipe në universitetin ‘New York’ të Athinës”

Kryetari i Bashkisë, z. Gledian Llatja, nga Athina, bëri një njoftim të rëndësishëm për komunitetin shqiptar. Ai bëri të ditur hapjen e mësonjëtores së parë të gjuhës shqipe në prestigjiozin Universitet “New York” në Athinë.

Ky hap paraqet një mundësi të jashtëzakonshme për nxënësit dhe të rinjtë shqiptarë në Greqi për të mësuar dhe për të njohur më shumë për gjuhën, kulturën dhe traditat shqiptare. Ky është një hap i rëndësishëm drejt promovimit të identitetit dhe trashëgimisë kulturore të komunitetit shqiptar nëpër botë.

Kjo mësonjëtorë do të ofrojë një ambient të stimulueshëm për të mësuar gjuhën shqipe, dhe do të kontribuojë në ruajtjen dhe promovimin e gjuhës sonë të dashur në një mjedis të arsimimit të lartë në Athinë.

Në një ceremoni të veçantë, Kryetari i Bashkisë, z. Gledian Llatja, nga Athina, ka bërë një njoftim frymëzues për komunitetin shqiptar.

 Hapja e mësonjëtores së parë në gjuhën shqipe, e quajtur “Kostandin Kristoforidhi”, në universitetin ‘Neë York’ të Athinës, shënon një hap të rëndësishëm drejt promovimit të kulturës dhe identitetit shqiptar në Greqi.

Rreth 30 nxënës do të marrin pjesë në këtë iniciativë të re, ku do të mësojnë gjuhën shqipe dhe do të njihen me kulturën dhe traditën e vendit tonë. Kjo është një mundësi e jashtëzakonshme për të rinjtë shqiptarë në Athinë për të ruajtur trashëgiminë e tyre kulturore dhe për të ndjekur rrugën drejt njohjes së mëtejshme të identitetit të tyre kombëtar.

Kryetari Llatja shprehu gëzimin për hapjen e kësaj mësonjëtores, duke e cilësuar si një hap madhështor përpara për komunitetin shqiptar në Greqi. Ai theksoi rëndësinë e ruajtjes së gjuhës dhe trashëgimisë kulturore, duke e vlerësuar këtë iniciativë si një domosdoshmëri për të rinjtë tanë.

“Shoqatat kulturore kanë luajtur një rol të rëndësishëm në realizimin e kësaj iniciative, duke siguruar dokumentacionin ligjor për hapjen e këtyre kurseve. Mësonjëtora “Kostandin Kristoforidhi” do të jetë një vend i mirëpritur për nxënësit, duke ofruar një ambient të stimulueshëm për mësimin e gjuhës dhe kulturës shqipe”, tha Llatja.

Ky hap shënon një moment të rëndësishëm për komunitetin shqiptar në Athinë, duke i dhënë fëmijëve dhe të rinjve një mundësi të shkëlqyer për të njohur më shumë për origjinën dhe trashëgiminë e tyre kulturore.

Me një iniciativë të Shoqatës së Elbasanit, Bashkisë dhe Këshillit të Qarkut, dhe me mbështetjen e komunitetit shqiptar në emigracion, ky hap shënon një ngjarje historike dhe të paharrueshme për komunitetin shqiptar në Athinë, i cili përkon edhe me 115 vjet Normale.