Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NË ELBASAN MBAHET EDICIONI I 18-TË I FESTIVALIT FOLKLORIK TIPOLOGJIK KOMBËTAR I KËNGËS POPULLORE QYTETARE

Festivali Folklorik Tipologjik Kombëtar i këngës Popullore Qytetare ka çelur siparin në natën e tij të parë në Elbasan.

 Ky festival organizohet nga Bashkia Elbasan në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Veprimtarive Tradicionale, ku kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja si mikpritës i trupave artistike nga mbarë vendi i ka uruar suksese në intepretimin e tyre, në këtë festival që tradicionalisht është mbajtur në qytetin e Elbasanit.

 Festivali i këngës popullore qytetare i cili është një nga festivalet folklorike tipologjike kombëtare zhvillohet në qytetin e Elbasanin në muajin mars, dhe është një tribunë e këngës popullore qytetare, tek e cila ndërthuren harmonishëm elementet tradicional të trashëguar dhe elementet e rinj të orkestracionit, interpretimit, etj, të cilët i japin asaj freskinë dhe dinamizmin e kohëve që po jetojmë.

Për dy ditë rrjesht në edicionin e tij të të 18-të, në këtë festival do të përformojnë 12 trupa artistike nga mbarë trevat me muzikën e tyre qytetare për publikun elbasanas.

Festivali përkon edhe me fillimin e stinës së pranverës, e cila siç dihet, festohet në mënyrë karakteristike në qytetin e Elbasanit.

  Për këtë arsye ky takim i këngës popullore është edhe një element më rëndësi për gjallerimin e jetës kulturore elbasanase.

 Gjithashtu, në takim secili grup do të shpalosë vlerat artistike të zonës që perfaqëson, dhe juria ndan çmimet në grupet më të talentuara.

 Me këtë rast dalin në pah dhe vlerat më të spikatura të interpretuesve dhe ekzekutuesve më të rinj të këngës popullore qytetare Shqipetare.