Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

NJË LULISHTE ME TRËNDAFILA NË BASHKINË E QYTETIT, MBJELLË NGA FËMIJËT

Kopshtet dhe sistemi i parashkollorit, ndër të tjera të mëson edhe për rëndësinë e imazhit të gjelbër në komunitetin ku jeton.

  Në këtë kuadër parashkollori “Ali Agjahu” dhe kopshti Nr 9 në Elbasan me ndihmën e mësueseve të tyre, në prani edhe të kryetarit të bashkisë së Elbasanit Gledian Llatja, kanë mbushur oborrin para insitutcionit të bashkisë Elbasan në qendër të qytetit, plot me 150 rrënjë trëndafila, duke krijuar kështu një kopësht të vogël.

Jo vetëm se mësojnë dije të reja rreth luleve dhe gjelbërimit në qytet, por ato mësojnë edhe se si të kujdesen për lulet.

 Madje cdo lule e mbjellë nga duart e tyre të vogla, vetë fëmijët i vendosën edhe nga një emër duke premtuar se do të kujdesen cdo ditë për kopshtin e trëndafilave krijuar në bashkinë e Elbasanit.

Nga ana e tij kryebashkiaku Gledian Llatja, i cili ka kohë që ka ndërramrë një fushatë për mbjelljen e fidanëve dhe luleve kudo në qytet por edhe në fshat, ka përgëzuar fëmijët për këtë nismë, që sipas tij shërben për të gjithë.

“Ne kemi gati një muaj që kemi rifilluar pastrimin në Elbasan, për shtrimin e sipërfaqeve të gjelbërta. Po vazhdojmë tashmë në qytet me shtimin e luleve, me shtimin e trënfafilave në shumë nga lulishtet tona të qytetit”, tha ai.

Qyteti i Elbasanit në këtë stinë pranvere gëlon nga lulet shumëngjyrëshe kudo, në parqet në qendër të qytetit dhe në lagje, si edhe në cdo lulishte, duke rikthyer traditën e qytetit të luleve.