Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 4 Mars 2024

 “Dita e Verës 2024”, “Dallandyshet e para” çelin aktivitetet festive

Nga lashtësia, Dita e Verës vjen dhe ulet këmbëkryq në Elbasan, në kryeqendrën e festimeve të Ditës së Verës.

Këtë vit festimet nisin që të hënën e parë të marsit, për t’a finalizuar këtë festë në drekën e 14 Marsit.

Bashkia Elbasan, nën kujdesin e kryetarit Gledian Llatja e nisin kalendarin e festimeve më herët se çdo vit, duke u kujdesur të përfshijnë çdo traditë ashtu siç e meriton ky qytet i cili ka edhe ekskluzivitetin e kësaj feste e ruajtur “gjallë” prej shekujsh.

I pranishëm në koncertin e fëmijëve të 11- klasave përgatitore në qytet, të cilët reciatuan dhe kënduan në një skenë të improvizuar vetëm për ta në ambjentet e

“Parkut Rinia”, kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja e vuri theksin tek tradita e kësaj feste në Elbasan, e cila sipas tij vazhdon të rigjallërohet nga viti në vit.  

“Për 10 ditë rradhazi për të shijuar këtë atmosferë shumëngjyrëshe, qyteti do të përfshihet nga një larmi festive me shumë aktivitete si, ekspozita, konkurse, panaire, poçeri, lights shoë, koncerte dhe shumë e shumë të tjera.

Duke qenë se që në lashtësi më së shumti këtë ditë e shijonin fëmijët, kemi menduar që qyteti të gjallërohet nga ato”, tha kryebashkiaku LLatja.

Duke ftuar të gjithë qytetarët jo vetëm nga Elbasani po nga i mbarë vendi të vijnë të festojnë në Elbasan, kryeqendren e kesaj feste, kryebashkiaku Llatja uroi një verë të begatë dhe plot mirësi, duke vendosur edhe simbolin e ditës së verës, veroren me ngjyrat e pranverës, nga një vogëlushe.  

Nga data 4 mars deri në datën 9 mars, fëmijët do të jenë proragonistët kryesorë në qytet, duke organizuar koncerte me këngë dhe valle, mbjellje lulesh tek “Parku Rinia” ato do të shpalosin ekspozita me punime, kërcime, të orjentuara nga mësueset e tyre të parashkollorit.

Të gjithë kopshtet e qytetit do të kenë ditët e tyre për të aktruar, vallëzuar, recituar dhe gatuar. “Diell dhe Dallandyshe”, do të jetë lejtmotivi i fëmijëve të kopshteve dhe përgatitoreve të qytetit.

“Dita e Verës” në Elbasan veç mikpritjes, e ka kaluar nga njëri brez tek tjetri këtë festë pagane domethënëse të ardhjes së pranverës.

 Vitet kaluan dhe festa mbeti në Elbasan po aq e mirëpritur sa edhe atëherë kur pati shkelur për herë të parë.