Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 17 Maj 2024

GLEDIAN LLATJA/ TRASHËGIMIA KULTURORE E ELBASANIT NË QENDËR TË VËMËNDJES

Kryetari i bashkisë  së Elbasanit z. Gledian Llatja ka pritur një delegacionin Europian në shqipëri i kryesuar nga z. Hubert Perr, zv. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, znj. Vilma Bello, Kryetari i Bashkisë Krueshevë Tome Hristoski dhe Drejtoreshën Ekzekutive të SASPAC, znj. Jona Suli.

Z. Llatja i ka prezantuar miqve një sërë pikash turistike për turistët, duke e vënë theksin tek pasuritë e trashëgimisë kulturore dhe historike të qytetit të Elbasanit.

Në këtë prezantim z. Llatja paraqiti disa nga pikat më tërheqëse turistike të qytetit, duke nisur nga lagja e vjetër “Kala”, e cila mbart një histori të thellë dhe vlera arkitektonike të jashtëzakonshme. Ai gjithashtu vizitoi edhe bazilikën e Bezistanit një zbulim i fundit i shekullit të V, i cili ka tërhequr vëmëndjen e mijëra turistëve vendas dhe të huaj.

Përvec këtyre pikave kryetari Gledian Llatja theksoi edhe rëndësinë historike të kalasë fushore të Elbasanit, një monument i rëndësishëm i ndërtuar mbi kalldrëmin e rrugës perandorake Egnatia, duke u fokusuar në origjinën Romake të saj, si edhe kullën e sahatit, e cila ngrihet e lartë si simbol i Elbasanit.

“Elbasani është një qytet i pasur me histori dhe kulturë, ne jemi të lumtur që mund të ndajmë këtë pasuri me vizitorët tanë”, tha kryetari Llatja gjatë prezantimit.

“Pikat turistike që kemi prezantuar sot janë vetëm një përshkrim i vogël i pasurisë sonë kulturore dhe historike, ndaj ju ftojmë të vini dhe të eksploroni thellësitë e Elbasanit”.

Ky prezantim i kryebashkiakut të Elbasanit shënon një hap të rëndësishëm drejt promovimit të qytetit si një destinacion turistik i rëndësishëm në Shqipëri, duke theksuar trashëgiminë e tij të pasur dhe vlerat kulturore unike.