Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

21 aktivitete për “Ditën e Verës”, Elbasani kryeqendra e kësaj feste

21 aktivitete, në 5 ditë fantastike do të shoqërojnë festën e ardhjes së pranverës në qytetin ku edhe la lindur kjo festë.

 Edhe pse ka marrë përmasa të mëdha në të gjithë vendin, festimet e Ditës së Verës, e kanë kryeqendrën në Elbasan.

Nën kujdesin e veçantë të Kryetarit të Bashkisë së Elbasanit, festimet e Ditës së Verës, do të startojnë në datë 10 Mars për t’u finalizuar me drekën e 14 Marsit.  

21 organizime festive në 7 pika të qytetit të Elbasanit, kjo është edhe harta e festimeve në prag të Ditës së Verës, deri në perëndimin e 14 Marsit.

Axhenda e aktiviteteve për Ditën e Verës:

Data 10 Mars

Kampionatet Sportive, Pallati i Sportit ” Tomorr Sinani”, nga ora 09.00 deri 20.00

Sofra e Elbasanit: S’vyshket lulja e Elbasanit, s’mehet sofra e bujarisë”  Fish Sity Rozafa

ora 17.00

11 Mars

Koleksioni i mjeteve Retro, Sheshi ” Gensher”, ora 11.00

Street Party,  Sheshi ” Gensher”, ora 11.00

Koncert ” Dritës tande xhevahir” Edda Zari. Teatri ” Skampa”, ora 18.00

Jazz Festival  Sheshi ” Gensher”, ora 20.00

12 mars

” Elbasan cross tour” Turi i çiklizmit, Stadiumi ” Elbasan Arena”, ” Sheshi Gensher”, ora 11.00

Kampionati i futbollit mes shkollave të mesme të Elbasanit, Komleksi sportiv ” Shefqet Lamçja”, ora 11.00

Defile: Paradë e Asambleve popullore artistike, Stadiumi ” Elbasan Arena”, ” Sheshi Gensher”, ora 16.00

” Nën, tingujt e folkut vjen pranvera”, Koncert me muzikë popullore, Sheshi ” Gensher” ora 18.00

13 Mars

” Cicërimat e Pranverës”, koncert nga fëmijët e kopshteve, Parku ” Rinia” ora 10.00

” Këndi i Balonave” Stadiumi ” Elbasan Arena”, ora 12.00

” Java Olimpike” Finale, Pallati i Sportit ” Tomorr Sinani”

Koncert i madh festiv, ” Eja n’elbasan”, sheshi ” Gensher” ora 20.00

14 mars

Parada e Karnavaleve, Bulevardi ” Aqif Pasha” ora 09.00

Koncert për fëmijë ” Mirëseerdhe pranverë” Sheshi ” Gensher” ora 10.00

Panairi i Zejeve, Lulishtja ” Aqif Pasha” ora 10.00 – 20.00

Ekspozitë : ” Elbasani nën penel”, Sheshi ” Kozma Naska”, ora 10.00 – 12.00

Arena e Sportit, Stadiumi ” Elbasan Arena” ora 11.00 – 12.30

Koncert festiv: Diell n’elbasan”, Sheshi ” Gensher” ora 11.00 – 12.30

Për të shijuar këto larmi aktivtetesh me rastin e festës pagane të ” Ditës së Verës”Kreu i Bashkisë Z. Gledian Llatja, fton të gjithë shqiptarët kudo ku ndodhen brenda dhe jashtë vendit që të bashkohen dhe të shijojnë kënaqësinë e stinës së pranverës në Elbasanin e luleve dhe traditës.