Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dita e Verës

Festë me origjinë të lashtë pagane, e cila e ka krijuar tashmë traditën e saj në qytetin e Elbasanit dhe jo vetëm, në nderim të natyrës së bukur dhe bimësisë që merr jetë në këtë datë. Simboli i kësaj feste është “ballokumja”, ëmbëlsirë tradicionale elbasanase. Bashkia Elbasan tashmë prej dy vitesh këtë festë që kulmon në  14 Mars e starton me një javë të gjatë festive me aktivitete nga më të larmishmet.