Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

BUXHETIMI ME PJESËMARRJE NË SHUSHICË: LLATJA/ SHUSHICA, ME POTENCIAL TË MADH ZHVILLIMI

Gjatë procesit të Buxhetimit me pjësëmarrje banorët e Shushicës u ndalën në prioritetet dhe nevojat e tyre për vitin e ardhshëm, por gjithashtu falenderuan bashkinë për investimet e deritanishme dhe vizionin e së ardhmes i cili e ktheh Shushicë në lagje të Elbasanit.

Teksa para disa vitesh flisnim për prita lumore, tha Kryetari i Bashkisë Z. Llatja, sot flasim për investime të mëdha, si ura e Byshekut, apo automotoparku i cili do të ketë impakt të drejtpërdrejtë në këtë zonë.

“Jeni një komunitet i mirë, punëtor, me kërkesa, me halle shumë, por që dalëngadalë, po arrijmë drejt zgjidhjes. Kur kam ardhur për herë të parë këtu para pesë vitesh për buxhëetimin me pjesëmarrje, problemi kryesor ishte prita lumore, pastrim përrenjsh, rregullim rrugësh, mirëmbajtje me çakull, kanalet kulluese, kanalet vaditëse.

Polis Tuda një nga problemet kryersore, për një pjesë të madhe të njësisë, nuk po flas vetëm për një fshat.

Po zhvillojmë projektet në Shushicë, duke filluar që tek pritat lumore, nga Ura e Shkumbinit deri tek pylli Aluvjan, që një herë e mirë na stabilizon të gjithë pjesën e problemeve që kemi pasur me tokat bujqësore të zonës së Shushicës.

 Kemi pasur ndërhyrje edhe në Polis për pritat lumore, kemi ndërhyrë në përrenj, dhe në çdo fshat për zgjidhje problematikash, por kemi parë edhe pjesën e zhvillimit.  Kemi bërë dy rrugët paralele kryesore të pazarit, por edhe rrugën tjetër tek rezervat e ushtrisë, por edhe tek pjesa e rrugës së varrezave, e cila ishte një kërkesë e kahershme e banorëve të zones” tha Llatja ndërsa shtoi vizionin e tij i cili po konkretizohtet tashmë.

“Kur flisnim përpara katër vitesh për Automoto Parkun, për zhvillimin që do të merrte Shkumbini, për Urën e Bushekut, për by – passin, dhe për të gjithë këto projekte të mëdhaja, të gjithë thshin se do të kishte ndonjë shans, se do të bëheshin këto prita lumore.

 Por ne, po ecim me projektet e tona për zhvillimin e madh të Elbasanit, po ecim me projektin e madh të By-Passit, me projektin e madh të Automoto Parkut, me projektin e Urës së Bushekut, të zhvillimit të bulevardit të Elbasanit që të na vijë deri tek pjesa poshtë e Bushekut.

Ndërhyrja e fundit që kam kërkuar me Autoritetin Rrugor Shqiptar për pjesën e projektit dhe ato problematika që na takonin ne përsa ndërthuremi me infrastrukturën, kërkova që Ura e Bushekut të bëhet me katër korsi dhe jo siç ishte me një tunel, por të bëhet me dy tunele nga dy korsi.”

Pikërisht për të vazhduar atë projektin që kemi në qytet që ta vazhdojmë bulervadin kryesor deri afër Krastës, Automoto Parkut dhe pse jo të sjellim edhe këtu një rrugë të mrekullueshme mes përmes Shushicës, për të zhvilluar edhe këtu një ambjent të zhvilluar dhe pse jo të jetë një pjesë e urbanizuar, dhe një pjesë satelit të qytetit. Ne kemi një potencial të madh zhvillimi në Shushicë, e cila vjen nga Automoto Parku i Elbasanit por edhe nga by – passi i ri që po bëhet”

Ndërkaq kryetari i Bashkisë u kërkoi banorëve të votojnë prioritete e tyre më të mëdha siç janë ujësjellësi dhe rrugë pa u ndalur në rrugica të vogla të cilat do të kenë vëmendjen e ASHP-së.