Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

BUXHETMI ME PJESËMARRJE NË NJËSINË NR 1

Buxhetimi me pjesëmarrje është ndalur në njësinë nr.1 ku u dëgjuan prioritetet e komunitetit për vitin 2024. Kryetari i Bashkisë Gledian Llatja ka ndjekur personalisht çdo takim buxhetimi për t’u njohur me problematikat dhe shqetësimet e banorëve. Përveç investimeve që vetë pushteti vendor ka parashikuar në çdo zonë, prioritetet e votuara nga banorët marrin vëmendje të veçantë në investimet e vitit të ardhshëm. 

“Nuk e harroj, edhe në pandemi kur kemi bërë buxhetimin me pjesëmarrje, në lagje “41” sheshi i pallateve ka qenë një kërkesë e kahershme. Mbaj mend banorët që vinin dhe thonin se e kemi shtëpinë në qendër të qytetit dhe mbushemi me ujë deri në gjunjë në shtëpi, po ashtu kur flisnim për rrugët, për kanalizimet e Krastës, për mirëmbajtjet e rrugëve, për lagjet qëndrore tonat, apo për projektin që është duke u mbyllur, dhe shpresoj se shpejt të kemi procesin e shpronësimit në lagjen “ Kongresi i  Elbasanit”, të mbyllim këto problematika të vogla me shpronësimet, me qëllim që të vazhdojë projekti një herë e mirë për t’u mbyllur.

Nuk kemi mbaruar punë, kemi akoma shumë për të bërë, kemi për të rikonstruktuar “Luigj Gurakuqin”, shpresojmë shumë të gjejmë një mundësi financimi.

 E kemi bërë gati projektin e shkollës “Naim Frashëri”, presim që këtë vit me buxhetin e ri që të miratohet të financohet nga qeveria, sepse është një projekt i madh ne nuk ia dalim dot me buxhetin tonë të bashkisë, ta restaurojmë totalisht bashkë me shtesën që duhet, edhe për nxënësit që të mos bëhet mësimi me dy orare, por të kemi një ambient të mirë bashkohor.

Po ashtu edhe për rrugët dhe sheshet e pallateve që po investohet, ne sapo kemi marrë një lajm të mirë, një pjesë e pallateve tek rruga e Kinezëve, ose tek “Borodin Mitarja”, mbas nënkalimit që është bërë funksional do të bëjmë edhe një pjesë të mirë të fasadave me termoizolim, me kapotë, dhe me sisteme të përqendruara të shpërdarjes së ujit të pijshëm” theksoi Llatja. 

Kryetari i Bashkisë njoftoi qytetarët për planin e nisjes së shpejti t’ë aplikimit të kredive të buta për çiftet e reja.

 “Ndërkohë po bëhemi gati që këtë vit në buxhet të planifikojmë edhe kreditë e buta për shtresat në nevojë, për familjet e reja për ciftet e reja, edhe ky është një projekt social të cilin unë doja mbështetjen tuaj që ta bëjmë tek buxhetimin me pjesëmarrje.

Një gjë është e sigurtë, punët janë për ne dhe ne do t’i bëjmë.”

Buxhetimi me pjesëmarrje çdo vit përfshin banorët në vendimmarrje ndërsa Bashkia e Elbasanit është e para bashki që e ka nisur këtë proces më shumë se një dekadë më parë.