Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

 Llatja/ Po merr zhvillim investimi për Automoto Parkun dhe Lungo Fiume!

Bashkia Elbasan ka rinisur punimet për zgjatimin e rrugës “Borodin Mitarja” i cili do të lehtësojë qarkullimin e mjeteve drejt varrezave publike të qytetit, por që cilësohet edhe si rruga kryesore hyrëse e automoto parkut si edhe Lungo Fiumen. Punimet të cilat kanë nisur me intensitet të lartë i ka inspektuar Kryetari i Bashkisë së Elbasanit Z. Gledian Llatja duke i bërë edhe një prezantim të këtij projekti edhe Z. Damian Gjiknuri. “ Pas rishikimit të projektit për ndërtimin e rrugës së re “Borodin Mitarja” drejt varrezave të qytetit, na u desh të ndërhynim në një vepër komplekse infrastrukturore dhe nënkalimin e saj për t’a kthyer në funksion të Automoto Parkut dhe shëtitores së Krastës buzë lumit Shkumbin. Pak ditë më parë kemi rinisur punimet në këtë vepër të rëndësishme që i çel rrugën transformimeve të mëdha për Elbasanin dhe Shqipërinë, pasi Automoto Parku do ta ngjisë Elbasanin në një tjetër nivel rajonal dhe ndërkombëtarë”, tha në fjalën e tij Z. Llatja. Aktualisht kanë përfunduar kanalizimet e ujrave nëntoksore, si edhe ndarja që do të vijë për rrugën e Automoto Parkut, por edhe shëtitores në Lumit Shkumbin. Zgjerimi i kësaj rruge do të lehtësojë dukshëm trafikun që krijohet tek “Kryqëzimi i Cerrikut”. “ Kjo zgjidhje ne na jep një akses të ri, është një kalim që do të realizohet poshtë shinave të trenit  me standarte të larta, dhe paralelisht do të nisin punimet e kanalizimeve të ujrave të zeza tek “ Gorga”, si edhe në projekt është parashikuar edhe një vend i posaçëm për parking, rreth 120 poste makinash për t’i ardhur në ndihmë jo vetëm varrezave të qytetit, por edhe banorëve të lagjes “Emin Matraxhiu”, shton Z.Llatja. Është një projekt i përgjithshëm, ku pëfshihet ndriçimi, asfaltimi, trotuaret, sipas të gjitha parametrave normale. Për Z. Damian Gjiknuri, ky investim do të sjellë shumë zhvillim për qytetin e Elbasanit. “Ky investim do ti shërbejë jo vetëm varrezave të qytetit, por edhe investimit që do ti realizohet  Automoto Parkut, ku do të zhvillohen sporte të karaktereve të ndryshme, i cili nuk do t’i vlejë vetëm Elbasanit  por edhe qyteteve të tjera. Është një investim i ri, i cili do të ketë një shkallë më të gjerë të përfitimit ekonomik të Elbasanit. Kjo pjesë e parë e këtij investimi, do të jetë një zhvillim shumë i mirë për Elbasanin, shtoi Z. Gjiknuri.