Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Me kryeministrin Rama dhe Presidentin e FIA-s: Automoto Parku i Elbasanit, motor i ri i ekonomisë dhe turizmit

Me Kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama , Blendi Gonxhja dhe Presidentin e FIA-s, Mohammed Ben Sulayem, diskutuam sot për super projektin e Automoto Parkut të Elbasanit, që do t’i japë Shqipërisë një zhvillim të jashtëzakonshëm në ekonomi dhe turizëm

Formula 1 dhe garat e tjera ndërkombëtare të motorizmit janë më reale se kurrë më pare.

Auto Moto Park në Elbasan shënon një hap historik për automotorizimin shqiptar dhe aktivitetet automobilistike, si dhe për promovimin e kulturës së motorsportit në Shqipëri.

Cirkuiti i parë shqiptar po ndërtohet me pistë 5.3 km dhe një sipërfaqe prej 500,000+ m² në qytetin e Elbasanit, sipas standardeve të FIA, FIM dhe CIK.

Automotoparku në Elbasan do të kthehet në një destinacion tërheqës për garuesit e huaj e do të zhvillojë turizmin dhe ekonominë vendase duke e kthyer Shqipërinë në epiqendrën e rajonit për organizimin e eventeve motorsportive.