Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ne diten boterore te sindromes Down.

Në Ditën Botërore të Sindromës Down me ministret Ogerta Manastirliu dhe Evis Kushi nën kujdesin e vecantë të Kryetarit të Bashkisë Z. Gledian Llatja, janë organizuar një sërë aktivitetesh. Në Pallatin e Sportit të Elbasanit në një aktivitet organizuar nga Bashkia Elbasan qëllimi i këtyre aktiviteteve ishte për të promovuar të drejtat e këtyre personave dhe rritur ndërgjegjësimin për më shumë përfshirje në shoqëri. Kreu i Bashkisë Z. Gledian Llatja ka falenderuar të pranishmit për pjesëmarrjen, si edhe  Roland Hysi dhe “Special Olympics Albania” të cilët  u bashkuan në këtë aktivitet kaq të veçantë. Bashkia Elbasan do të vijojë të mbështesë  integrimin e të gjithë fëmijëve me aftësi të veçanta.Në muajin dhjetor të vitit  2011, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 21 Mars si Ditën Botërore të Sindromës Down.