Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Një  Qendër e re Shëndetësore për 10 mijë banorë të lagjeve “ Haxhias” dhe “ Vullnetari”!

Falë bashkëpunimit të ngushtë me Fondacionin “Mirënjohja” dhe Ambasadës së Kuvajtit  Bashkia Elbasan ka nisur ndërtimin e një Qendre të re Shëndetësore pas prishjes së objekteve të ndërtuara pa leje. Shumë shpejt rreth 5 mijë familje të Lagjes Nr.5 në Elbasan , do të kenë një qendër të re shëndetësore që plotëson të gjithë standardet. Kryetari i Bashkisë Z. Gledian Llatja ka parë nga afër punimet e kësaj qendre ku ka bërë të ditur se në Elbasan ka nisur një projekt për zhvendosjen e qendrave shëndetësore nga ambientet brenda pallateve, në godina të reja, në bashkëpunim dhe me komunitetin. “ Është një projekt për lëvizjen e qendrave shëndetëosre nga katet e para të pallateve, i cili nisi gjatë kohës së pamdemisë dhe që tashmë po jep rezultate. Është një shembulll i një pune të përbashkët , pushtet vendor,  pushtet qëndror dhe OJQ. Kjo qendër do t’i shërbejë dy lagjeve “Haxhias” dhe “Vullnetari” të cilat deri diku janë lagje shumë të mëdha por periferike, por që kohët e fundit falë investimeve të realizuara nga ana e Bashkisë kanë marrë jetë dhe po rivitalizohen”. Qendra shëndetësore është një nga kërkesat e hershme të banorëve, pasi pjesa më e madhe e banorëve janë të moshuar. “Tashmë jemi gati thuajse në përfundim për qendrën shëndetësore, ndërsa na mbetet në bashkëpunim edhe me pushtetin qendror që të ndërhyjmë për rehabilitimin e shesheve brenda pallateve, pasi janë lagje të mëdha,  edhe pse ka një ndryshim radikal falë investimeve që ne kemi bërë:, tha Z. Llatja. Pak muaj më parë ky shesh mes pallateve të lagjes Haxhias e kishte zaptuar një çiban – simbol i paligjshmërisë. Inspektoriati i Territorit të Bashkisë ndërhyri në kohë për t’ja rikthyer atë hapësirë komunitetit. Qendra e re Shëndetësore Nr.3 po ndërtohet më e fortë dhe e një tjetër standardi për të ofruar shërbime të kujdesit parësor shëndetësor për banorët e lagjeve “Vullnetari” dhe “Haxhias” në Lagjn nr. 5 . Qendra do të shërbejë për rreth 10 mijë banorë, ku do të shërbejnë 13 mjekë si edhe 29 infermierë, ashtu si edhe me specifikat e qendrave të tjera, do të ofrohet edhe shërbimi i Chek – Up, shërbimi pediatrik, vizita, si edhe do të vijohet edhe me shërbimin e mbasdites.