Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Programi Ditës së Verës në Elbasan

“Dita e Verës”  është festuar në qytetin e Elbasanit me ritualin shekullor, me dalje në natyrë, pa e  prishur traditën e bukur dhe të veçantë, të trashëguar  ndër breza. Sipas të moshuarve, pragfesta, dita e festës dhe një muaj më pas, njerëzit sheshonin gjithë kontradiktat, zënkat dhe mëritë. ”Dita e Verës”, fitonte kështu një “status” krejt të veçantë, duke imponuar mirësinë, paqen dhe qetësinë. Në këtë kuadër, Bashkia e Elbasanit ka hartuar një program të gjerë festimesh për këtë ditë të shënuar më së shumti për elbasanllinjtë të cilët prej shekujsh e kanë festuar këtë ditë.  

Programi për ditën e Verës  

Data 09 -10- 11 Mars  

Fëmijët e kopshteve të Bashkisë Elbasan festojnë ardhjen e pranverës: Parku “ Rinia”/ 10:00  

Kampionati i basketbollit dhe volejbollit:   Pallati i Sportit/ 11:00  

Nata finale e Festivalit për Fëmijë  “ Zërat Pranverore”  

Qendra Rinore Elbasan/ 16.00  

 Data 12 Mars  

 Panairi i Zejeve :    Parku “Aqif Pasha” / 10:00  

 Panairi Industrial :  Lulishtja Valmi/ 10:00  

Koncert i Harqeve : Kisha Shën Maria Kala / 10:00  

 Karaoke : Parku “Rinia”  / 18: 00  

 Koncert: “ Një lulisht me trëndafila”    : Teatri “ Skampa” 18:00      

 “ De file” parakalimin e grupeve popullore me veshje tradicionale : Sheshi Gensher/ 18:00  

Data 13 Mars  

Panairi i Zejeve :    Parku “Aqif Pasha”/ 10:00  

 Panairi Industrial :  Lulishtja Valmi/ 10:00  

Ekspozita fotografike e Elbasanit ndër vite : Muzeu Etnografik / 10:00  

Dance Street, Dita e Balonave : Stadiumi Elbasan Arena / 11:00  

Minikampionati i futbollit / Kompleksi “ Ajek” / 13.00  

Koncerti i Mbrëmjes Nata e Verës 2022 : Sheshi “Gensher” / 20:00  

                                            Data 14 Mars  

Ekspozita fotografike e Elbasanit ndër vite : Muzeu Etnografik / 10:00  

Parada e Karnavaleve : Sheshi “ Gensher” / 10:00             

Panairi i Sportit: Stadiumi Elbasan Arena / 08:00  

Këndi i Lojrave popullore: Kodra e Krastës/ 10:00  

Panairi industrial / Lulishtja Valmi/ 10:00  

Koncert Live : Elita 5 / Sheshi “ Gensher” / 11.00   Ftojmë të gjithë qytetarët elbasanas, por edhe miqtë nga vendi dhe diaspora të bëhen pjesë e festimeve në qytetin e Luleve!