Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

115 VJET BANDË FRYMORE “AFËRDITA” NË ELBASAN

Me një festë madhështore të muzikës dhe trashëgimisë kulturore, Elbasani u përfshi me tingujt e ngjarjeve të mëdha për të nderuar 115 vjetorin e Bandës Frymore “Afërdita”.

Në qendër të qytetit një paradë e jashtëzakonshme u zhvillua për të festuar kontributin e kësaj bande legjendare në historinë dhe identitetin e Elbasanit.

Nën kujdesin e vecantë të kryetarit të bashkisë Elbasan z. Gledian Llatja, Qendra e Artit dhe Shoqata Kulturore Skampa, oganizuan një event i cili mblodhi qindra qytetarë elbasanas dhe mysafirë nga i gjithë vendi.

 Parada e Bandave Frymore të vendit bashkë me tingujt e bukur të orkestrave të ftuara nga Bashkitë Durrës, Tiranë, Berat, Mali i Zi, dhe Shkodër, sollën një atmosferë festive mbresëlënëse nëpër rrugët e Elbasanit.

 Në kulmin e këtij eventi një moment i vecantë iu kushtua nderimit të Emin Palluqi drejtuesit të shquar të Bandes Frymore “Afërdita”.

 Ai u vlerësua nga kreu i bashkisë së Elbasanit me titullin “Mirënjohja e Qytetit”  me motivacionin “ Për kontributin e tij 25 vjecar në drejtim e orkestrës frymore Banda “ Afërdita” me nivel të lartë artistik dhe profesional”.

Kjo paradë dhe ky koncert, jo vetëm festoi 115 vjetorin e Bandës Frymore

“Afërdita”, por gjithashtu shënjoi një moment të rëndësishëm për historinë dhe trashëgiminë e muzikës së Elbasanit, duke kujtuar me krenari sukseset dhe kontributin e madh të kësaj bande legjendare.

Themeluar në vitin 1917 “Afërdita” nuk është vetëm një ansambël muzikor, por një simbol i rezistencës, përkushtimit dhe artit të muzikës së trashëgimisë së qytetit.

Në rrugëtimin e saj ajo ka pasur drejtues e muzikantë nga të gjitha kohërat, si Thanas Floqi, Filip Papajani, Sokol Paparisto, Sulejman Gjevori, Mit’hat Stringa, Alfonc Balliçi, Sulejman Baltëza, Blerim Narazani, Emin Palluqi, Josif e Leonard Shuteriqi, Hamit Kusi, Ndriçim Behluli, të cilët me talentin dhe pasionin e tyre kanë bërë që tingujt e kësaj të bien në zemrat e brezave të Elbasanit.