Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Muaj: Qershor 2023

Bashkia projekt për shtrimin e 8 kilometra infrastrukturë nëntokësore

Rruga ” Xhaferr Hakani” dhe rrugica e një nga lagjet e vjetra të Elbasanit, prej ditësh është kthyer në kantier ndërtimi.

Tek lagjja Brigada 17 Sulmuese në Njësinë nr.2 po ndërhyhet në infrastrukturën nëntokësore dhe në rehabilitimin e plotë të rrugës “Xhaferr Hakani” .

E amortizuar prej kohësh dhe me probleme në kanalizimin e ujrave të zeza por edhe të ujrave të shiut, tashmë shumë shpejt kjo rrugë do të ketë standartin e duhur, sa i përket kanalizimeve të ujrave të zeza, si dhe rrjetit të ujësjellësit.

Bashkia e Elbasanit ka nisur një projekt për rehabilitimin e 8 kilometra kanalizime të ujrave të zeza në qytet dhe në zonat informale, aty ku ka pasur probleme. Gjatë një inspektimi të punimeve në rrugën ” Xhaferr Hakani”, kryetari i Bashkisë z. Gledian Llatja ka pohuar se ” investimi në këtë rrugë është një rast konkret ku amortizimi i lagjeve të vjetra si edhe shtimi i popullsisë ka shkaktuar edhe amortizim të kanalizimeve të ujrave të zeza dhe të shiut, si dhe rrjetin shpërndarës të ujësjellësit, të cilat kërkojnë ndërhyrje”.

Amortizimi i rrjetit të kanalizimeve të ujrave të zeza dhe të shiut, herë pas here ka shkaktuar edhe përmbytjeve në katet e para ndaj sipas z. Llatja ” ndërhyrja që po kryhet është sistemimi i saj, për të vijuar më pas me rehabilitimin dhe sistemimin e komplet zonave”. Fokusi i bashkisë Elbasan me projektin e ri të ndërmarrë është pikërisht ndërhyrja në lagjet e vjetra të Elbasanit por edhe në zonat e reja të Elbasanit ku është ndërhyrë për rehabilitimin e tyre.

Në këtë kuadër z. Llatja shton se ” po bëhemi gati për një plan të përgjithshëm për sistemimin një herë e mirë të kësaj problematike në qytet”. Investimi në infrastrukturën nëntokësore ishte një kërkesë e banorëve të lagjes, ku punimet po vazhdojnë me ritme të shpejta duke marrë parasysh edhe kohën e cila është e favorshme.

” Bashkia nuk do të ndalë punimet në infrastrukturë në cdo rrugë dhe lagje të Elbasanit me qëllim përmirësimin e jetesës së banorëve”, shton Llatja. Banorët kanë shprehur opinionet e tyre rreth këtij investimi pasi sipas tyre ndërhyrja në infrastrukturën nëntokësore ishte një problem i kahershëm për to, e cila ka gjetur zgjidhjen.

Llatja: Po mbajmë premtimet për urbanizimin e të gjithë rrugëve dhe rrugicave në qytet dhe zonat informale

Një rrugë me stadarte, është drejt përfundimit në një nga lagjet e vjetra të Elbasanit.


Ishte një premtim i dhënë banorëve në lagjen e njohur si Pusi që lahet vetë, ku punimet janë drejt fundit në rrugën “Pëllumb Isaj” dhe rrugicat e tjera lidhëse mes shtëpive të lagjes të cilat po rehabilitohen me pllaka dhe do të asfaltohen. Punimet i ka inspektuar edhe kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja i cili edhe një herë e vuri theksin tek investimet në infrastrukturë për urbanizimin e të gjitha rrugëve dhe rrugicave si në qytet ashtu edhe në periferi të qytetit.


“Ishte një premtim i dhënë banorëve të kësaj lagjeje të vjetër në qytet, ku 15 familje jetonin me probleme infrastrukturore. Ne po i japim zgjidhje shumë rrugicave të Elbasanit por edhe shesheve të pallateve, në qendër të qytetit si dhe në periferi. Bashkia vazhdon punët edhe në verë, tha Llatja. Ai shtoi se “shumë ishin skeptikët që thonin se po hapim kantiere për fushatë, por kjo është realiteti rruga po mbaron në kohë rekord duke zgjdihur shumë problematika në Elbasan”.


Sakaq, edhe pse stinë vere, punimet vijojnë edhe në rrugën “Sabaudin Bobrati” në Njësinë 4, ku po riintegrohet në gjithë hapësirën e saj si një arterie e rëndësishme për komunitetin e banorëve të lagjes” Aqif Pasha”.

Edhe në Shushicë të Elbasanit, kanali ujites i Fushbullit një vepër e rendësishme për gjithë fermerët e zonës së Shushicës, qe falë nderhyrjes së bashkisë në kohë po përfundon dhe po i vjen në ndihmë të gjithë familjeve fermere.

Njoftim : Afati i pagesës së taksave dhe tarifave vendore

Njoftohen të gjithë subjektet taksapagues që ushtrojnë aktivitet ekonomik ose zotërojnë një apo më shumë prona (të kategorisë njësi shërbimi) në territorin e Bashkisë Elbasan se në zbatim të Vendimit të
Këshillit Bashkiak nr. 158 datë 30.11.2022 janë gjeneruar taksat dhe tarifat vendore për vitin 2023. Afati i pagesës së taksave dhe tarifave vendore për vitin 2023 është data 31 Korrik 2023.

Pagesa e detyrimit tatimor mund të kryhet pranë Postës Shqiptare, bankave të nivelit të dyte ose Unionit Financiar. Për mospagesë në afatin e caktuar aplikohet kamatvonesë në masën 1.8% çdo muaj, por jo më
shumë se 12 muaj.

Për pagesat që kryhen pas datës 31 korrik 2023 nis aplikimi i masave shtrënguese të parashikuara në ligjin nr. 9920 datë
19.05.2008 “Për Procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë” i ndryshuar.

Për çdo paqartësi dhe informacion si dhe për të tërhequr faturën e detyrimit tatimor, ju lutem paraqituni pranë sportelit të shërbimit të D.T.T.V.M.A -së (zyrat e ish-Aluiznit, pranë kopeshtit Ali Arapi).