Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 5 Maj 2024

PËRFAQËSUES TË PUSHTETIT LOKAL DHE POLITIKËS NDEROJNË SAKRIFICËN E DËSHMORËVE DHE UROJNË PASHKËT ORTODOKSE

Përfaqësuesit më të lartë të pushtetit lokal, Kryetari i bashkisë Gledian Llatja,drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri, deputetja Evis Kushi, prefektja Maklinda Perriu,  si edhe deputetë të qarkut të Elbasanit,  kryen sot homazhe tek Varrezat e Dëshmorëve në përkujtim të të rënëve për lirinë e atdheut. Kjo ditë përkujton edhe me festën e Pashkëve ortodokse.

Homazhe para lapidarit të Dëshmorëve të Kombit, kanë bërë edhe veteranë të qytetit, dhe familjarë të dëshmorëve të rënë për lirinë e vendit.

Pas ceremonisë së homazheve, shoqëruar ng abanda frymore “Afërdita”, drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri ka uruar mbarë shqiptarët ditën e dëshmorëve dhe pashkët otodokse.

“Në këtë ditë të shënuar që përkon edhe me festën e pashkëve ortodokse, ne duhet t’i urojmë të gjithë qytetarëve të Elbasanit por edhe shqiptarëve, pasi janë ditë të pa harruara. Njëra ka të bëjë me aspketin religjoz, tjera me një ngjarje të rëndësishme kombëtare, me përkujtimin që kanë bërë shqiptarët ndër vite, Dita e Dëshmorëve.

 Është një ditë e vecantë, përulemi me respekt përpara sakrificës njerëzore, por njëkohësisht edhe ajo që lidhet me festën e besimtarëve ortodoksë, është një ditë që të gjithë shikojnë me shpresë nga e ardhmja, një ditë për të reflektuar njeriu, dhe mbi të gjitha për të parë më të mirën njerëzore. Gëzuar Pashkët, gëzuar 5 Majin, dhe pacim vetëm të mira në këtë shqipëri, e cila përtej përpjkejeve që bën, arrin rezultate, ndryshon përditë, dhe populli shqiptar ka ditët më të mira në historinë e tij.

Edhe kryetari i bashkisë Gledian Llatja në urimin e tij, uroi 5 Majin, “ditën e sakrificës së shumë të rinjve, të cilët kanë dhënë jetën që ne sot të jemi më mirë. Gjithashtu edhe një urim për besimtarët ortodoksë, Gëzuar Pashkët, ardhshin të bardha dhe të mbara”.

Dita e Dëshmorëve të Kombit njihet si dita e nderimit të atyre që kanë dhënë jetën për liri, demokraci, të drejtat e njeriut dhe dinjitetin e çdo shqiptari.