Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bashkia vlerëson me titullin “Mirënjohja e qytetit”, ikonën e konematografisë  shqiptare Luiza Xhuvani

Aktorja, ikona e vërtetë dhe mjaft e dashur për mbarë publikun kombëtar, Luiza Xhuvani, është nderuar nga Bashkia e Elbasanit me titullin “Mirënjohja e Qytetit”, me motivacioni “Për kontributin e shquar në teatër dhe kinematografi, e cila me interpretimin mjeshtëror dhe orgjinalitetin e saj ka spikatur, duke fituar kështu zemrat e publikut mbarë shqiptar”.

Aktorja bashkë me një kastë të zgjedhur aktorësh prej disa ditësh ka mbushur sallën e teatrit “Skampa”, nën interpretimin e shfaqes “Zyshë e dashur”, ku ajo intepretonte rolin kryesor.

 Mes emocioneve të publikut në sallë, aktorja Luiza Xhuvani, ka falenderuar artëdashësin elbasanas i cili e ka mirëpritur sa herë që ajo ka performuar në skenën e tetatrit “Skampa”, ndaj dhe ky cmim vjen si një dhuratë e vyer për të. Një falenderim ajo e ka bërë edhe për kryetarin e Bashkisë së Elbasanit Gledian Llatja, si edhe mbarë qytetin e Elbasanit.

Luiza Xhuvani aktore e sukseshme e teatrit dhe kinematografisë, e ka nisur karrierën e saj si aktore filmi që kur ishte student. Filmi i cili e bërë atë të njohur dhe të dashur për publikun shqiptar, ishte filmi “Flutura në kabinën time”, rol i cili e vlerësoi me kupën “Aktore më e mirë”.

Nga viti 1991 e në vazhdim, aktorja Luiza Xhuvani kishte një bashkëpunim të suksesshëm me regjizorin Gjergj Xhuvani (ish bashkëshorti), nën drejtimin e të cilit interpreton një sërë filmash.

Luiza Xhuvani, ka një jetë në skenën shqiptare, ndaj mund të thuhet se profesioni i saj si aktore është edhe identiteti i saj jetësor.