Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

“Dita e Verës”, Panairi i Zejeve, të ruajmë dhe promovojmë vlerat artizanale

Në kuadër të “Dita e Verës”, nën kujdesin e vacantë të Bashkisë Elbasan në bulevardin “Aqif Pasha” u ekspozua Panairi i Zejeve.

Edhe këtë vit, qytetit nuk i ka munguar ky panair artizanal, një traditë e ruajtur prej shekujsh në trevat e Elbasanit.

 Punimet me dorë, në tezgjah dhe ato të drurit, ruajnë traditën e lashtë duke i transmetuar ato brez pas brezi.

Ky panair organizohet jo vetëm për të promovuar vlera kulturore të krahinës në Elbasan, por edhe më lart deri në zonën e Dumresë, me qëllim që të ruhen traditat dhe punimet artizanale.