Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

DREJT PËRFUNDIMIT URA E RE E CILA DO TË LIDH FSHATRAT KODËR BUJARAS DHE BUJARAS

Është drejt përfundimit ura e cila e re e cila po ndërtohet në njësinë administrative Tregan, e cila do të lidh dy fshatrat Kodër Bujaras dhe Bujaras. Punimet i ka parë nga afër kryetari i bashkisë Gledian Llatja i shoqëruar nga deputetja Desantila Tahiraj.

 Duke e cilësuar si një kërkesë të kahershme të 70 banorëve të dy fshatrave kryebashkiaku Llatja tha se “investimi në fjalë është realizuar në bashkëpunim me bashkinë Elbasan dhe qeverinë shqiptare, për t’i ardhur në ndihmë përmirësisimit të jetesës së të gjithë banorëve të zonës. Pas përfundimit të urës, FSHZH do të kryejë investimin e rrugës e cila do të lidhë dy fshatrat me njësitë administratiove të Treganit dhe Gjergjanit”.

Sipas tij “ura në Kodër Bujaras e cila do të përfundojë brenda muajit Janar ishte një kërkesë e kahershme për ndërlidhjen e këtyre dy fshatrave si edhe lagjeve në krah të përroit. Është një bashkëpunim edhe me emergjencat civile të ushtrisë, për ndërtimin e urës. Tashmë po investohet tek pjesa e këmbëve së urës, dhe paralel janë kryer edhe 300 metra pritë lumore me qëllim që të mos dëmtojë as urën e as tokat bujqësore”.

Kodër Bujarasi njihet si zonë për mbjelljen e duhanit, dhe parashikohet që në muajin janar të vitit 2024 ura do të vihet në shërbim të banorëve si edhe mjeteve.

Edhë në këtë rast ndërtimi i kësaj ure të re, ka qenë një premtim i bashkisë së Elbasanit, për të vijuar më pas me një tjetër investim ndërtimin e rrugës së këtyre dy fshatrave.