Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

FUNAR FEST: LLATJA, PROMOVIM I BUKURIVE NATYRORE

Edhe këtë vit, thirrjes për të festuar dhe promovuar vlerat e bukuriva natyrore të Funarit nga bashkia Elbasan, i janë përgjigjur qindra turistë nga vendi dhe të huaj.

  Funar Fest, realizohet për të disatin vit rradhazi, dhe nga viti në vit, ky oaz turistik i vogël ka ngritur profilin e tij në rradhët e destinacioneve të dëshirueshme për turistët vendas dhe të huaj.

 Funari është një zonë e pasur me pyje dhe me katër liqene të ndarë dy brenda fshatit dhe dy të tjerë të fshehur pas maleve që e rrethojnë atë.

 Pikërisht sot, Funari është mbushur plot me vizitorë, vendas dhe të huaj, duke ju bashkuar thirrjes së bashkisë së Elbasanit, e cila këtë ditë e ka shpallur festë zyrtare, me qëllim promovimin e vlerave natyrore, dhe trashëgimisë së kësaj zone.

 Piknik, muzikë live, koncert, sporte të aventurës, panairi i gatimeve tradicionale të zonës, si dhe argëtim, është qëllimi i kësaj dite, ku sipas kryebashkiakut Gledian Llatja festa të tilla vlejnë për të promovuar vlerat natyrore dhe zbuluar resurset e kësaj zone të mrekullueshme.

 Në këtë event kanë marrë pjesë shefi i bashkëpunimit nga Delegacioni Europian në Shqipëri Hubert Perr, Kryetari i Bashkisë Krueshevë Tome Hristoski, zv. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit znj. Vilma Bello Drejtoresha Ekzekutive të SASPAC, znj. Jona Suli, deputetja Evis Kushi, kryetarja e Qarkut Ermira Urupi, ku kreu i bashkisë, e cilësoi Funar Fest, si një nga shumë vendet turistike që ka Elbasani, dhe që me investimet që janë kryer, Funari është kthyer në një vend lehtësisht i vizitueshëm.

 Kreu i bashkisë z. Gledian Llatja, edhe një herë ka ftuar turistë vendas dhe të huaj që ta vizitojnë Funarin, atraksionet kryesore që kjo zonë ka.

” Ne po promovojmë një serë destinacionesh turistike në Funar, por edhe Elbasani është një perlë që ne po e mbështesim shumë në fushën e turizmit dhe kemi pasur një rritje të turistëve vit pas viti”, tha Llatja duke falenderuar miqtë për bashkëpunimin dhe mbështetjen.

 Znj. Vilma Bello pohoi se ” jemi në rrugën e një shqipërie turistike, e krijimit të një  destinacioni turistik sic është shqipëria”.

 Sakaq shefi i bashkëpunimit nga Delegacioni Europian në Shqipëri Hubert Perr foli për qëllimin e ardhjes së tij në këtë event pasi ky është një investim i Bashkimit Europian nëpërmjet projektit cross-border Shqipëri-Maqedoni e Veriut. ” Nuk kishte ngjarje më të mirë sesa festa e Funarit për ta bërë një gjë të tillë.

 Bashkimi Europian ka investuar në infrastrukturën turistike dhe në menaxhimin e këtij vendi që Funari ofron. Turizmi është duke u fuqizuar dita-ditës në Shqipëri.

Turizmi i qëndrueshëm, që mundësohet nga natyra e shkëlqyer që ofron Shqipëria.

Kjo është shumë e rëndësishme dhe për këtë arsye ne mendojmë se investimet e Bashkimit Europian dhe partneritetet me bashkitë dhe qeverinë tregojnë kontributin dhe angazhimin e Bashkimit Europian për të ndihmuar Shqipërinë të zhvillojnë sektorin e turizmit dhe të mbështesin zhvillimin duke siguruar se të gjithë shqiptarët kanë të ardhme në këtë vend”.

 Z. Perr shprehu besimin se shumë shpejt Funari do të jetë një vend i lulëzuar për turizmin.

 Kryetari i bashkisë Krueshevë Rome Hristoski pohoi se ” vetëm nëpërmjet partneritetit ne mund të ndërtojmë histori suksesi midis dy bashkive, Funar-Krushevo destinacioni ynë i rradhës”.

  Nën kujdesin e veçantë të kryetarit të Bashkisë Gledian Llatja, ka merr jetë projekti “Funari Adventure Park”. Bëhet fjalë për pistën e parashutizmit, hapjen e 75 km të shtigjeve malore dhe së fundi është ndërtuar edhe pika e informimit të vizitorëve.

 Një nga ambiciet e kruet të bashkisë është edhe kthimi i kësaj zone në një nga pikat e rëndësishme për sportet e aventurës në shqipëri dhe në rajon.

Nga maja e Korrës, janë rreth 70 kilometra shtigje që po hapen për këmbësorët, për të apasionuarit e sportit, për mjetet, si edhe biçikletat.

  Në veçanti, iniciativat e bashkisë Elbasan për zhvillimin e infrastrukturës turistike, si pistat e parashutizmit, shtigjet malore, kajake në liqen, ciklizëm malor, offroad 4×4, tregojnë një përkushtim të vërtetë për të rritur atraktivitetin e këtij vendi.