Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

LAGJA “ SKËNDERBEJ” DREJT REHABILITMIMIT TOTAL TË INVESTIMIT NË KANALIZIMET E UJRAVE TË ZEZA

Punimet nëntokësore për rehabilitimin e plotë të kanalizimeve të ujrave të zeza në Rajonin Nr 3 të lagjes “Skënderbej” i kanë parë nga afër kryetari i bashkisë Gledian Llatja i shoqëruar nga drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri dhe deputeti Florenc Spaho.

Një projekt i madh ky i shumëkërkuar edhe nga rreth 200 banorët e kësaj zone, është bërë i mundur falë një bashkëpunimi mes bashkisë së Elbasanit si edhe AKUM, ( ujësjellsi kanalizimeve të qarkut të Elbasanit).

 Punimet nëntokësore po kryhen në rrugën” Qamil Shkodra”, e cila ka qenë një nga zonat më problematike, sa i përket mungesës së kanalizimeve të ujrave të zeza.

Kryetari i bashkisë Gledian Llatja, duke prezantuar edhe investimin pohoi se “në këtë zonë ka pasur ujë të pijshëm por jo kanalizime të ujrave të zeza, duke penguar edhe pjesën e urbanizimit’.

 Sipas tij bashkia vazhdon të ndërhyrjë në të gjithë territorin e bashkisë së Elbasanit, në zonat informale si edhe fshatrat afër tij.

 “Kemi ndërhyrë dhe po vazhdojmë në shumë lagje të Elbasanit, kemi vazhduar tek “NSHU”, që kemi një segment ku do të ndërhyjmë, në Katund të Ri, këtu në lagjen “Skënderbej”, dhe paralelisht në Harmes, Krastë dhe Mengël. Në fillim të mandatit tim problem i banorëve ishin kanalizimet e ujrave të zeza.  Sepse realisht aty nis edhe pjesa e urbanizimit, disa lagje e kishin ujin e pijshëm dhe në disa të tjera ne investuam, por problem kryesor ishin kanalizimet e ujrave të zeza. Sot ne po mbyllim problematikën që kemi në zonat informale me kanalizime të ujrave të zeza në mënyrë që t’i japim jetë premtimit të dhënë për sistemimin e komplet Elbasanit me kanalizimet e ujrave të zeza, por edhe fshatrave që janë afër me qytetin, si është Mengli dhe Katundi i Ri”.

Kryetari i bashkisë vuri në dukje edhe investimin e madh të KFV dhe qeverisë shqiptare që Elbasani do të ketë ujë 24 orë në ditë.

 “Jemi në fazë të zhvillimit të projektit kemi nisur dhe po ecim mbarë, së afërmi KFV do të nisë punimet në Elbasan me qëllim që të kemi 24 orë ujë në ditë, ku mbas shumë kërkesash nga ana jonë u bë e mundur falë mbështetjes së qeverisë shqiptare”.

Drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri, edhe pse punimet sapo kanë filluar e vuri theksin tek urbanizimi i z informale brenda një periudhe prej 4 vitesh.

Sipas tij “këto zona dikur kanë qenë informale por tani duhen urbanizuar, duhen bërë pjesë e qytetit. Dhe që të bëhen pjesë e qytetit duhet të kesh infrastrukturë urbane, të cilat janë uji, kanalizimet, ndricimi dhe energjia. Ky është një projekt madhor falë qeverisë shqiptare dhe bashkëpunimit me qëverinë shqiptare dhe ndërrmarjen e ujësjellësit të qarkut të Elbasanit ka nisur puna intensivisht, duke vijuar më pas edhe me rregullimin e rrugëve. Ndaj dua të falenderoj kryetarin e bashkisë drejtuesin e ujësjellësit, deputetetët, të gjithë ekipin që jemi këtu, i cili ka qenë një premtim i dhënë, ka pasur një mbështetje financiare dhe tashmë po bëhet realitet. 

 Ky është modeli që edhe kryetari kur ishte në garë për bashkinë e ka premtuar, ne do të vazhdojmë urbanizimin e qytetit të Elbasanit dhe do ta bëjmë këtë në mënyrë sistematike. Brenda këtij 4 vjecari kjo lagje do të urbanizohet e gjitha”.

Deputeti Florenc Spaho, shprehu bindjen se edhe ky investim është një premtim i dhënë nga kryetari i bashkisë për lagjen “Skenderbej”,