Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ndertimi i argjinatures mbrojtese pergjate lumit Shkumbin

Prioriteti i Bashkisë për këtë vit, investime në zonat rurale dhe periferike  

Një tjetër investim ka përfunduar falë mbështetjes së Bashkisë Elbasan.  

 Bëhet fjalë për ndërtimin e argjinaturës mbrojtëse përgjatë lumit Shkumbin në dy fshatrat Ullishtaj dhe Vidhas të njësisë administrative Papër.  

Kryetari i Bashkisë Z. Gledian Llatja ka parë nga afër përfundimin e punimeve të kësaj prite lumore, duke pohuar se “ 6 ha toke në fshatrat Ullishtaj dhe Vidhas, janë shpëtuar si pasojë e ndërtimit të argjinaturës, që herë pas here në raste shirash shkaktonte përmbytje dhe dëme në bujqësi”.  

Në kohë reshjesh gjatë stinës së dimrit situata në këto dy fshatra bëhej e rrezikshme për 20 familjet që jetonin në këtë zonë për shkak se Lumi rrezikonte që ti përmbyste.  

  Sipas Kryebashkiakut Gledian Llatja ky ishte një investim jetik që i shpëton nga përmbytja dhe gërryerja banorët e asaj zone, ndërsa shtoi se “ po përgatitemi të bëjmë edhe një pritë lumore edhe në pjesën fundore në qytetin e Elbasanit me një gjatësi prej gati 2.4 km.  

Investimi në argjinaturën e Lumit Shkumbin ishte mëse i domosdoshëm për shkak së ndërhyrja aty kishte munguar prej shumë vitesh.  

Në sinkron, me argjinaturën, një tjetër investim në infrastrukturë për banorët e fshatit Kuqan, i ardhur si pasojë e kërkesave të kahershme nga ana e tyre.  

Kryetari i Bashkisë Z. Gledian Llatja ka parë nga afër përfundimin e rrugës së asfaltuar të këtij aksi rural që i vjen në ndihmë më shumë se 300 familjeve dhe fëmijëve për dy objektet arsimore më të afërta.  

Kryetari i Bashkisë pohon se “ ishte kërkesë e kahershme e banorëve të fshatit Kuqan. Ne kemi një vëmëndje të shtuar në të gjithë zonat rurale dhe periferike, dhe ky vit do të jetë i përqëndruar në problematikat që kanë banorët në fshat por edhe në qytet”.  

Rruga e re e lagjes së Kishës në Kuqan, është një arterie e rëndësishme për 1500 banorë të asaj zone që tashmë gëzojnë një infrastrukturë me standarde.