Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 17 Shkurt 2023

Mentorimi i të rinjve nga artistët e Teatrit Skampa

Në kuadër të projektit “Talent St-Art-Up Elbasan 2”, zbatuar nga Bashkia Elbasan dhe bashkëfinancuar nga Agjencia Kombëtare e Rinisë, përgjatë sezonit të shfaqjeve artistike të Teatrit “Skampa”, të rinjtë e bordit të Artit të Këshillit Rinor Elbasan u mentoruan nga dy artistët e mirënjohur të teatrit, Egla Ceno dhe Aleks Seitaj.

Në ditën e parë mentorimit, të  rinjtë u pëshëndetën nga drejtori i Qendrës së Artit, Z. Klinsi Lala I cili në fjalën e tij vlerësoi Kryetarin e Bashkisë Z. Gledian Llatja, i cili me projektet e ndryshme rinore që po zbaton në qytet, u jep shpresë dhe dëshirë të rinjve për të vazhduar ëndrrat e tyre, duke u rikthyer jo vetëm  besimin tek institucionet kulturore të qytetit, por edhe dëshirën për të punuar fort që një ditë të jenë pjesë e tyre. Gjithashtu nuk harroi të falenderonte aktorët e nderuar të trupës artistike, aktoren Egla Ceno dhe aktorin Aleks Seitaj, të cilët u treguan të gatshëm të punojnë me të rinjtë e interesuar për artin dhe kulturën.

Mentorimi i të rinjve të bordit të artit u zhvillua në  formën e workshopeve, ku secili prej të rinjve, në prani të artistëve të nderuar dhe kurrikulave të përcaktuara prej tyre,  preku skenën e teatrit Skampa dhe zhvilloi aftësitë e veta aktoriale me një sërë zhaneresh (dialogu, monologu, drama, komedia ishin disa prej ushtrimeve dhe realizimeve të para të tyre).

“Arti përmes vështrimit të të rinjve” dhe Ekspozita e Fotografisë

Bashkia Elbasan, mbështetur nga Agjencia Kombëtare e Rinisë, me ndihmën e Këshilit Rinor Elbasan, zhvilloi konkursin “Arti përmes vështrimit të të rinjve” dhe Ekspozitën e Fotografisë, ku të rinjtë e trajnuar nga profesionistë të fushës në përdorimin e paisjeve fotografike dhe filmike si dhe programeve edituese, arritën të sjellin për qytetarët e elbasanit, fotot dhe pikturat e tyre më të mira në një pasdite ndryshe dhe premtuese për jetën artistike të të rinjve.

Gjatë këtij aktiviteti u prezantuan punimet konkuruese të të rinjve pjesëmarrës në konkurs, ku secili prej tyre prezantoi këndvështrimin e tij për qytetin dhe  të ardhmen e tij  dhe sesi mund të kontribuojnë nëpërmjet artit në përmirësimin e qytetit të Elbasanit. Artisti që mentoroi trajnimin e tyre në fazën e parë të konkursit, vlerësoi të gjithë të rinjtë  që erdhën në ekspozitë me prezantime dinjitoze dhe vlerësoi fotografitë dhe pikturat më të arrira.