Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 10 Nëntor 2023

Buxhetimi me pjesëmarrje në Shirgjan: Zona e cila ka përfituar investime të rëndësishme në sektorin bujqësor

Gjatë takimit të Buxhetimit me Pjesëmarrje në Shirgjan u diskutua për sektorin bujqësor si potenciali më i madh ekonomik i kësaj zone. Fusha e Elbasanit mbetet një nga prodhuesit më të mëdhenj të prodhimeve bujqësore jo vetëm për tregun vendas, por me punën e tyre fermerët tashmë kanë kapur tregun ndërkombëtar.

“Sot që ne flasim kemi realizuar pastrimin e të gjitha kanakeve kulluese të para dhe të dyta, që janë të bashkisë dhe kemi ndihmuar edhe fermerët aty ku kemi gjetur mirëkuptimin për hapjen e kanaleve të treta. Ne, patjetër që kemi bërë dhe do të bëjmë maksimaumin tonë për t’u qëndruar pranë fermerëve, por absolutisht që nuk është mjaftueshëm me kërkesat që ka zona, dhe ne këtë e kemi kuptuar dhe e kuptojmë. Prandaj përpiqemi t’i japim gjatë të gjithë kohës maksimumin, por edhe përpiqemi t’i kushtojmë një vëmëndje të vecantë cdo fshati.

Sic kemi folur edhe bashkë para disa muajsh, për problemet kryesore që ne kishim për mirëmbajtjen e infrastrukturës tone ne kemi ndërrmarë tashmë hapin e parë, atë që patëm premtuar edhe në fushatën elektorale, ndarjen e ndërrmarjes së punëve publike” theksoi Kryetari i Bashkisë Z. Llatja duke shtuar edhe punën që është bërë për të krijuar Grupin e Veprimit Vendor Bujqësor. 

“Ne këtu kemi krijuar edhe një model të mirë dhe Elbasani është e para bashki që krijoi grupin e veprimit vendor bujqësor, që në një mënyrë është struktura organizative politikbërëse e organizimit bujqësor dhe politikave që ne do bëjmë bujqësore. Kjo është një formë e mirë që ne të thithim fonde, edhe fermerët të cilët janë pjesë e saj të thithin fonde për të zhvilluar bujqësinë.

Gjithashtu kemi filluar një strukturim të përgjithshëm në bashkinë e Elbasanit, strukturim administrativ dhe patjetër që kjo do të përkthehet edhe në një mirëmenaxhim.

Zona e Shirgjanit është një nga përfitueset e investimeve të rëndësishme, siç ishte unaza bujqësoreqë e afroi fermerin me tregun dukeua lehtësuar punën. Banorët nga ana tjetër kërkuan vijimin e punës për mirëmbajtjen dhe pastrimin e vazhdueshëm të kanaleve kulluese dhe vaditëse si dhe përfudnimin e procesit të azhornimit të tokave.

Bashkia vlerëson me titullin “Mirënjohja e qytetit”, ikonën e konematografisë  shqiptare Luiza Xhuvani

Aktorja, ikona e vërtetë dhe mjaft e dashur për mbarë publikun kombëtar, Luiza Xhuvani, është nderuar nga Bashkia e Elbasanit me titullin “Mirënjohja e Qytetit”, me motivacioni “Për kontributin e shquar në teatër dhe kinematografi, e cila me interpretimin mjeshtëror dhe orgjinalitetin e saj ka spikatur, duke fituar kështu zemrat e publikut mbarë shqiptar”.

Aktorja bashkë me një kastë të zgjedhur aktorësh prej disa ditësh ka mbushur sallën e teatrit “Skampa”, nën interpretimin e shfaqes “Zyshë e dashur”, ku ajo intepretonte rolin kryesor.

 Mes emocioneve të publikut në sallë, aktorja Luiza Xhuvani, ka falenderuar artëdashësin elbasanas i cili e ka mirëpritur sa herë që ajo ka performuar në skenën e tetatrit “Skampa”, ndaj dhe ky cmim vjen si një dhuratë e vyer për të. Një falenderim ajo e ka bërë edhe për kryetarin e Bashkisë së Elbasanit Gledian Llatja, si edhe mbarë qytetin e Elbasanit.

Luiza Xhuvani aktore e sukseshme e teatrit dhe kinematografisë, e ka nisur karrierën e saj si aktore filmi që kur ishte student. Filmi i cili e bërë atë të njohur dhe të dashur për publikun shqiptar, ishte filmi “Flutura në kabinën time”, rol i cili e vlerësoi me kupën “Aktore më e mirë”.

Nga viti 1991 e në vazhdim, aktorja Luiza Xhuvani kishte një bashkëpunim të suksesshëm me regjizorin Gjergj Xhuvani (ish bashkëshorti), nën drejtimin e të cilit interpreton një sërë filmash.

Luiza Xhuvani, ka një jetë në skenën shqiptare, ndaj mund të thuhet se profesioni i saj si aktore është edhe identiteti i saj jetësor.

BUXHETIMI ME PJESËMARRJE NË NJËSINË NR 5:

LLATJA/ DO TË VIJOJMË ME SHUMË PROJEKTE NË VITIN 2024

Gjatë procesit të Buxhetimit me Pjesëmarrje në njësinë nr.5 në qytet Kryetari i Bashkië Z. Gledian Llatja vuri theksin tek investimet e kryera gjatë këtij viti, por sidomos projektet që bashkia ka për vitin e ardhshëm. Ai u kërkoi banorëve që në prioritet e tyre të vendosin të tjera investime, përveç atyre projekteve që aktualisht bashkia ka.

Ashtu si çdo vit, një zë i veçantë i buxhetit është i dedikuar për kërkesat që banorët i votojnë së bashku në procesin e buxhetimit dhe janë më emergjente për ta si komunitet.

“ Ende nuk kemi mbaruar punë, dhe tek Banesat që na kap edhe Rajoni i 4 dhe Rajoni i 5 -të, ende nuk kemi mbaruar.

Po përgatisim një paketë këtë vit për të gjithë rrugët e brendshme, për të gjithë sheshet dhe rrugicat, të investojmë në një pjesë dhe t’i mbyllim me blloqe. Një sërë investimesh janë të domosdoshme në Elbasan, ashtu sic kemi

për shkollat sic kemi për kopshtet, për cerdhet, dhe patjetër që këto do të jenë në fokusin tonë kryesor.

Jo vetëm infrastruktura rrugore, jo vetëm kanalizimet e ujrave të zeza, jo vetëm uji i pijshëm që tani fillon projekti i madh i KFV – së.

Ne kemi treguar që kemi një fokus të vecantë për zhvillimin infrastrukturor të Elbasanit dhe zgjidhjen e problemeve tona kryesore nëpër lagjet e Elbasanit” vuri në dukje kryebashkiaku.

E pranishme edhe deputetja e zonës Evis Kushi vlerësoi procesin e Buxhetimit si forma më demokratike e përfshirjes së qytetarëve, ndërkohë që falenderoi bashkinë për vëmendjen e veçantë dhe korrektësinë ndaj këtij procesi.

Banorët e njësisë Nr.5 në kërkesat e tyre u fokusuan në disa rrugica lagjesh dhe nëndërtimin e këndeve të lojërave për fëmijët.