Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 25 Janar 2024

Pastrimi i kanaleve kulluese në Bradashesh, parandaloi përmbytjet dhe i paraprin sezonit të verës                                          

 Bashkia Elbasan ka ndërmarrë një superaksion për pastrimin e kanaleve kulluese në Bradashesh,ku flota e mjeteve vazhdon punën dhe është drejt përfundimit.

Vetëm kanali i parë është 800 metra i cili prek drejtëpërdrejt dhe ndihmon në kullimin e 60 hektarë tokë bujqësore në fshatrat Recan, Karakullak, si edhe një pjesë të Bradasheshit.

Kyetari i bashkisë z. Gledian Llatja bashkë me drejtuesin politik të qarkut Damian Gjiknuri kanë parë nga afër këtë punë që po kryen bashkia e Elbasanit. Sipas z. Llatja” me këtë superaksion ne po përgatitetmi për sezonin e verës si edhe të shirave, ku paralelisht puna po vijon edhe në kanalet kulluese si edhe ato vaditëse”.

Sipas z. Llatja ” ky është një nga një sërë  projektesh që ne kemi ndërrmarë bashkë me ndërmarrjen e shërbimeve publike, ku me ndarjen e ndërmarrjes në dy pjesë i kemi dhënë një fokus të vecantë fshatit për t’i ardhur në ndihmë komuniteteve. Fokusi ka qenë dhe mbetet për ne zhvillimi ekonomik”, tha ai.

Duke e vënë theksin tek programi i qeverisë që ka dhënë mjetet të cilat janë të domosdoshme për pastrimin e kanaleve kulluese drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri pohoi se ” këto efekte po duken për mirëmbajtjen e kanaleve të cilët dhanë edhe rezultat në ditët e fundit me shumë shira, që praktikisht këto toka do të përmbyteshin.

Ndaj e vlerësoj punën e bashkisë së Elbasanit, e cila natyrshëm ndihmon edhe bashkitë e tjera të cilat nuk i kanë këto mjete dhe më vjen mirë që bashkëpunohet brenda qarkut për të bashkëpunuar me njëri tjetrin”.

Projekti “Rrugëtimi i të rinjve drejt mirëqenies, fuqizimit dhe qëndrueshmërisë”

Përshëndetje të rinj dhe të reja të Elbasanit, Cërrikut dhe Gramshit🙋‍♀️🙋

Duke ju uruar mbarësi dhe suksese në 2024, ju ftojmë të aplikoni për të rritur aftësitë tuaja sipërmarrëse, si një mënyrë efikase për të përmirësuar kushtet ekonomike dhe sociale dhe për të krijuar një të ardhme dinjitoze e të sigurtë, për veten dhe familjen tuaj 🥰

Kjo mundësi ofrohet për ju nga Projekti “Rrugëtimi i të rinjve drejt mirëqenies, fuqizimit dhe qendrueshmërisë” që “Save the Children” në Shqipëri, në partneritet me Fondacionin tonë “Ndihmë për Fëmijët” po zbaton në qarkun tuaj.

Nëse je 18 – 23 vjec e dëshiron dhe ke ëndërr të bëhesh sipërmarrës, ti bëj hapin e parë duke aplikuar dhe së bashku do hedhim hapa të tjerë!

VINI RE! AFATI PER TE APLIKUAR ESHTE DERI NE DATEN 31 JANAR 2024!

SavetheChildrenAlbania #fondacionindihmeperfemijet #BashkiaElbasan #BashkiaCerrik #BashkiaGramsh

Linku për të aplikuar 👇

https://forms.gle/ZsqxAAS75w4U5c518