Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 3 Prill 2024

DITA NDËRKOMBËTARE E LIBRIT PËR FËMIJË, LARMI AKTIVITETESH PËR LEXUESIT E VEGJËL

Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Librit për Fëmijë, Biblioteka në bashkëpunim me Bashkinë Elbasan shpallin Javën e Librit për Fëmijë.

  Ditën e sotme ambjentete bibliotekës janë mbushur plot me fëmijë të cilët kanë lexuar libra për fëmijët e kopshteve dhe shkollave.

Ata në këtë ditë, kanë treguar sesa të apasionuar janë pas librave dhe se bibliotekat e tyre personale po pasurohen me libra për fëmijë gjithnjë e më shumë kohë pas kohe.

 Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë ka për qëllim zhvillimin e aktiviteteve të cilat kanë lidhje me lexuesit e moshave të vogla 

 Por, edhe vogëlushët e kopshteve dhuruan një ditë plot magji dhe imagjinatë në bibliotekën e qëndrës kulturore, e cila u mbush me ngjyrat dhe aventurat e tregimeve të mrekullueshme për fëmijë.

Dita Ndërkombëtare e Librit për Fëmijë për herë të parë u zhvillua në vitin 1967.

  Kjo ditë është shpallur si ditë e veçantë e nxitjes dhe inicimit të dashurisë së leximit te lexuesit e vegjël. Në Shqipëri kjo ditë është një ditë sensibilizimi dhe kujtimi për rëndësinë që ka libri në formimin e fëmijëve dhe asnjëherë nuk duhet kaluar në heshtje.