Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Buxhetimi me Pjesemarrje 2021 ne Njesine Administrative Funar

Bashkia e Elbasanit vijoi procesin e “Buxhetimit me Pjesëmarrje” nga njësia administrative Funar ku kryetari Gledian Llatja pati një bashkëbisedim të gjatë me banorët e zonës.
Llatja njohu banorët me projektet aktuale që ka bashkia për investime në këtë zonë duke theksuar fillimisht rikontruksionin e rrugëve dhe rikualifikimin e të gjitha qendrave të njësive administrative.
Banorët nga ana e tyre falenderuan për punën e bëra deri tani, sidomos për ujin e pijshëm ndërsa vunë theksin tek rikonstruksioni i rrugëve. 
Procesi i “Buxhetimit me Pjesëmarrje”, i cili organizohet tashmë prej më shumë se një dekadë, i paparin miratimit të buxhetit të bashkisë për vitin pasardhës. 
Një zë i këtij buxheti janë pikërisht prioritetet e përcaktuara nga qytetarët gjatë procesit të “Buxhetimit me Pjesëmarrje”.
Po ashtu, administrata e bashkisë merr në shënim të gjitha problematikat e qytetarëve, edhe ato që nuk janë në kompetencë të saj, për t’ja deleguar më pas institucioneve përkatëse.
Buxhetimi me Pjesëmarrje është vlerësuar si praktika më e mirë e bashkisë së Elbasanit, përsa i përket përfshirjes së qytetarëve direkt në vendimmarrje.
Buxhetimi me Pjesëmarrje, që prej Reformës Administrative Territoriale, organizohet edhe në Njësitë Administrative.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *