Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Shkruaj Kryetarit

Njoftim për mbledhjen e Këshillit Bashkiak

NJOFTIM


Lënda: Njoftim për mbajtjen e mbledhjes së Këshillit Bashkiak Elbasan.

Ju njoftojmë se më datë 26.01.2024, ora 10:00 zhvillohet mbledhja e Këshillit Bashkiak Elbasan e thirrur nga Kryetari i Këshillit në bazë të Ligjit 139/2015, neni 53 pika 4), në sallën e qendrës rinore me këtë rend dite:

 1. Miratimi i rendit të ditës së Mbledhjes.
 2. Miratimi i proçesverbaleve të mbjedhjeve të muajit Dhjetor (dt.26.12.2023).
 3. Dhënia e ndihmës ekonomike nga fondi i Bashkisë Elbasan për muajin Dhjetor 2023.

3/1.Dhënia e ndihmës ekonomike nga fondi i kushtëzuar për muajin Dhjetor 2023.

 • Për miratimin e dhënies me qera të ambjenteve në godinën e pallatit të sportit “Tomor Sinani” në lagjen “28 Nëntori,” nga Bashkia Elbasan.
 • Mbi dhënie në përdorim, pa kundërshpërblim të ambjentit zyrë tek ish-Godina e Partive Politike lagjia Partizani, P.S.D dega Elbasan nga Bashkia Elbasan.
 • Mbi miratimin në parim të fillimit të proçedurës për shpronësimin e pasurive pronë private për realizimin e projektit, me interes publik “Përmirësim i infrastrukturës kryesisht në zona informale, rikonstruksion i gjendjes ekzistuese të rrugës “Arif Dardha” nga Bashkia Elbasan dhe burimin e financimit të këtij shpronësimi”.
 • Mbi miratimin e kontratës së “Shërbimit publik për pranimin, depozitimin dhe trajtimin e mbetjeve të Bashkisë Elbasan” në impjantin e trajtimit të mbetjeve urbane të Qarkut të Elbasanit midis Bashkisë Elbasan dhe Shoqërisë ECO-ELB sh.a  midis Bashkisë Elbasan dhe Shoqërisë ECO-ELB sh.a.
 • Miratimi i normave, karburant për mjete motorike.
 • Mbi transferimin e aseteve të ASHP nga ASHPR tek ASHPU.
 • Informacion për nxjerrje jashtë  përdorimi për 2023.
 • Informacion mbi nxjerrjen jashtë përdorimit të materialeve të (aseteve shkollore) për vitin 2023.

Vo.Komisionet do të mblidhen ditën e hënë më datë 22.01.2024 ora 11:00 në ambjentet e  Bashkisë Elbasan.

KRYETARI I KËSHILLIT BASHKIAK ELBASAN

Lutfi LALA

Llatja/ Prioritet i Bashkisë investimet në urbanistikë kryesisht në zonat informale

Në lagjen ” 5 Maji” në rrugët ” Ali Gace”  dhe ” Josif Papajani”, po përfundojnë investimet për kanalizimet nëntokësore. Ndërrmarja e Ujësjellës Kanalizimeve me mjetet e reja ka thuajse një javë që ka nisur punimet të cilat janë inspektuar nga Kryetari i Bashkisë Gledian Llatja i cili pasi ka marrë falenderimet për punën rekord që është bërë në këto dy lagje, premtoi këta të fundit se ” Bashkia e Elbasanit do të vazhdojë punën edhe në këtë stinë vere, pasi ne jemi për qytetarët tanë, për punë dhe jo llafe. Investimi konsiston në shtrirjen e tubave të kanalizimeve të ujrave të zeza si edhe vendosjes së pusetave. Sipas kryebashkiakut Llatja ” aktualisht i vetmi problem që Bashkia ka është  urbanizimi i zonave informale. Lagja ” 5 Maji” e krijuar pas viteve 1990 ka problematika të theksuara në infrastrukturë pa kanalizime të ujrave të zeza. Deri tani 200 familje në këtë zonë ishin me gropa skeptike . Para disa kohësh ne investuam në pjesën e parë të zonës, ndërsa sot po përfundojmë të gjithë aksin për ti ardhur në ndihmë 200 banesave të cilat deri dje jetonin me problematika të thkesuara jo vetëm të kanalizimeve të ujrave të zeza, por edhe ujit të pijshëm, duke e kthyer infrastrukturën e kesaj lagjeje në gjendje normale’. Llatja premtoi se pas këtij investimi të rëndësishëm, Bashkia do të nisë me shtrimin me asfalt. ” Kemi nisur një aksion në të gjithë Elbasanin për rehabilitimin e sistemit të kanalizimeve të ujrave të zeza në zonat informale sidomos atyre rreth qytetit.  Eshtë një aksion që ka nisur me Ndërmarrjen e Ujësjellës Kanalizimeve, por dhe ne si Bashki i kemi shumë sensitive  zonat informale. Pas kësaj lagjeje do të vijojmë edhe në lagje të tjera”. Aurel Kaja drejtor i UKE e vuri theksin tek gadishmeria që ky institicion tregon për banorët, si edhe flotën e re të mjeteve që kjo drejtori tashmë e ka.