Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Panairi “Work and Study”: Një mundësi për të nxitur të rinjtë drejt alternativave të punësimit

Në ambjentet e pallatit të sportit “Tomorr Sinani” në Elbasan është çelur Panairin “Work & Study”.  

Qëllimi i Panairit i kthyer në traditë është inkurajimi i të rinjve dhe njohja sa më afër me alternativat e ndryshme që ofrohen për punesimin e tyre në të ardhmen.  

Në panair marrin pjesë shumë kompani universitete e institucione të ndryshme, të cilat ofrojnë vende të lira pune.

Kryetari i Bashkisë së Elbasanit, z. Gledian Llatja, e sheh këtë panair si një mundësi komunikimi duke nxitur të rinjtë që të njihem me alternativat e punësimit.  

“Për maturantët është një ditë e frytshme e sukseshme për t’u njohur me ofertat që ka tregu si edhe për shkollat profesionale.

  Ekonomia e shqipërisë dhe e Elbasanit po zhvillohet, kemi profesione të reja, që para disa vitesh nuk janë vlerësuar si duhet siç janë shkollat profesionale.

Ne po bëhemi gati me një sërë zhvillimesh si automotoparku, kërkimi i naftës në zonën e Dumresë, si edhe në fushën e turizmit.

Sot tregu i punës kërkon teknikë, profesionistë të mirë, ndaj ajo që do ju rekomandoja është profilizimi, profilet teknike janë ato që paguhen më mirë dhe që kanë më shumë kërkesa.

 Uroj të keni një ditë të frytshme me qëllim që ju të krijoni ide të qarta për të ardhmen tuaj dhe profilin që do të vazhdoni”, tha z. Llatja.

Panairi “Work & Study” në Elbasan, është një mundësi për të gjithë maturantët për t’u njohur me programet e ndryshme të studimit, këshillimin e karrierës dhe alternativat aktuale të tregut të punës.