Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ditë: 18 Korrik 2022

Llatja/ Ferma e gomaricave Zoe, modeli i biznesit familjar

Pas shumë vitesh si gazetar, Eltoni vendos që të ndryshoj profil, në atë të një sipërmarrësi, por të vecantë në llojin e vet. Bëhet fjalë për fermën e Gomaricave Zoe, në fshatin Papërr të Elbasanit. Ferma një sipërmarrje e veçante në llojin e saj që prej disa vitesh po kthehet në një atraksion interesant turistik Fermën e ka vizituar  kryetari i Bashkisë Gleduan Llatja i cili pohon se ” Eltoni që pas 13 vitesh punë në gazetarinë aktive, iu rikthye shtepisë së femijërisë në fshat për të investuar kursimet e tij me nje ide të çmendur por që sot prodhon produktin më të lakmuar në treg, qumështin e gomaricave qê është ndër më tëkerkuarit prej vlerave të shumta kuruese, ushqyese e kozmetike”. Sipas kryebashkiakut, përvec biznesit familjar, kjo fermë është edhe një atraksion turistik”. Vetë Eltoni pohon se këto gomarica kanë emër, nuk qëllohen me kamzhik sic jemi mësuar të shohim rëndom, ku gomarin e kemi parë vetëm si kafshë pune. ” Eshtë një nismë aventuriere, ishte një sfidë në vetvete, por dhe një mesazh për brezin e ri, të mos emigrojë, të gjej vetveten në vendin e tij, sepse nëse do gjithcka mund të bëhet”. Eltoni është optimist për të ardhmen e biznesit të tij, madje dhe i aftë për sfidat që e presin. Nga ana e tij kryebashkiaku Llatja shprehu mbështetjen e tij, me qëllim që kjo fermë të ecë përpara edhe në të ardhmen. Ferma vizitohet nga vendas dhe të huaj,  të cilët janë të interesuar për qumështin e gomaricës por edhe për të parë.

Llatja/ Prioritet i Bashkisë investimet në urbanistikë kryesisht në zonat informale

Në lagjen ” 5 Maji” në rrugët ” Ali Gace”  dhe ” Josif Papajani”, po përfundojnë investimet për kanalizimet nëntokësore. Ndërrmarja e Ujësjellës Kanalizimeve me mjetet e reja ka thuajse një javë që ka nisur punimet të cilat janë inspektuar nga Kryetari i Bashkisë Gledian Llatja i cili pasi ka marrë falenderimet për punën rekord që është bërë në këto dy lagje, premtoi këta të fundit se ” Bashkia e Elbasanit do të vazhdojë punën edhe në këtë stinë vere, pasi ne jemi për qytetarët tanë, për punë dhe jo llafe. Investimi konsiston në shtrirjen e tubave të kanalizimeve të ujrave të zeza si edhe vendosjes së pusetave. Sipas kryebashkiakut Llatja ” aktualisht i vetmi problem që Bashkia ka është  urbanizimi i zonave informale. Lagja ” 5 Maji” e krijuar pas viteve 1990 ka problematika të theksuara në infrastrukturë pa kanalizime të ujrave të zeza. Deri tani 200 familje në këtë zonë ishin me gropa skeptike . Para disa kohësh ne investuam në pjesën e parë të zonës, ndërsa sot po përfundojmë të gjithë aksin për ti ardhur në ndihmë 200 banesave të cilat deri dje jetonin me problematika të thkesuara jo vetëm të kanalizimeve të ujrave të zeza, por edhe ujit të pijshëm, duke e kthyer infrastrukturën e kesaj lagjeje në gjendje normale’. Llatja premtoi se pas këtij investimi të rëndësishëm, Bashkia do të nisë me shtrimin me asfalt. ” Kemi nisur një aksion në të gjithë Elbasanin për rehabilitimin e sistemit të kanalizimeve të ujrave të zeza në zonat informale sidomos atyre rreth qytetit.  Eshtë një aksion që ka nisur me Ndërmarrjen e Ujësjellës Kanalizimeve, por dhe ne si Bashki i kemi shumë sensitive  zonat informale. Pas kësaj lagjeje do të vijojmë edhe në lagje të tjera”. Aurel Kaja drejtor i UKE e vuri theksin tek gadishmeria që ky institicion tregon për banorët, si edhe flotën e re të mjeteve që kjo drejtori tashmë e ka.