Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Muaj: Maj 2024

INAGUROHET FUSHA SPORTIVE NË SHUSHICË, INVESTIM I BASHKISË ELBASAN

Pas një kërkese komunitare u inaugurua fusha sportive në Shushicë, një investim i Bashkisë së Elbasanit.

Inivestimi përfshin fushën e minifutbollit, basketbollit, dhe kalcetos, dhe është gati të përdoret nga nxënësit dhe banorët e zonës.

Drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri, kryetari i bashkisë Gledian Llatja si edhe deputetja e zonës Desantila Tahiraj, shprehën gëzimin për hapjen e kësaj fushe sportive.

Kreu i bashkisë Gledian Llatja theksoi rëndësinë e këtij projekti për nxënësit që dëshirojnë të vazhdojnë aktivitetet sportive edhe jashtë orarit shkollor.

“Përfundimi i fazës të projektit bëri që Shushica të përfitojë një fushë minikalceto dhe basketbolli e cila është gati për përdorim. Fushat e reja janë shumë më tepër se thjesht një ambient sportiv. Ato janë një qendër komunitare, e cila do të shërbejë jo vetëm për aktivitete sportive, por edhe si një vend ku të rinjtë dhe fëmijët mund të zhvillojnë aftësitë e tyre dhe të kalojnë kohën në një mënyrë aktive dhe argëtuese”, tha Llatja.

 Ai vuri në dukje përpjekjet e Bashkisë për të përmirësuar infrastrukturën shkollore dhe u shpreh i lumtur që kërkesat e komunitetit janë plotësuar me sukses.

“Prioriteti ynë kryesor janë edhe infrastrukturat shkollore jo vetëm terrenet sportive. Kemi shtuar terrenet sportive gjatë kësaj kohe në shkollat tona, dhe në ambjentet tona të përbashkëta, duke shpresuar se në vitin 2025 do të kemi një program të madh për rehabilitimin e infrastrukturës sonë shkollore.

 Deri tani kemi bashkëpunuar me “Save the Children” dhe “Usaid” për të investuar në nëntë kopshte në qytet por edhe në nëntë shkolla në qytet dhe në zonat tona rurale” tha ai.

Nga ana e tij, drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri e vuri theksin tek

përpjekjet e vazhdueshme të bashkisë së Elbasanit për të ndërtuar mjedise të përshtatshme për zhvillimin e aktiviteteve sportive dhe arsimore për të rinjtë e komunitetit.

“Kryetari i bashkisë, Gledian Llatja, e mban premtimin përtej fushatës, duke sjellë inovacione të vazhdueshme. Investimet në infrastrukturë, si terrenet sportive të reja, shënojnë një angazhim të vazhdueshëm për përparimin e komunitetit” tha ia.

Gjiknuri theksoi rëndësinë e këtyre iniciativave për të rriturit dhe fëmijët, duke e parë fshatin si një qendër jetike e zhvillimit.

“Ky angazhim kontribuon në rritjen e jetueshmërisë së fshatit dhe në përmbushjen e potencialit të tij njerëzor dhe ekonomik, gjëja më e mirë është që fshati nuk është braktisur, këtu ka njerëz, ka potencial, por duke pasur potencial njerëzor edhe potencial ekonomik, duke i shtuar edhe këto fasilitete në arsim por edhe në argëtim fshati bëhet më i jetueshëm”, tha Gjiknuri.  

Ai inkurajoi vazhdimin e këtij rrugëtimi nga ana e bashkise, duke shfaqur besimin në ringritjen e Elbasanit jo vetëm në sportin e futbollit por në të gjithë disiplinat.

Desantila Tahiraj, deputete e zonës, shprehu falënderimin për investimin në terrenin sportiv, duke e cilësuar si një hap pozitiv për zhvillimin e fëmijëve në këtë komunitet.

Shkolla e Shushicës, është një ndër shkollat tona më të mëdha në zonat rurale. Para dy vitesh në këtë zonë është hapur një projekt në bashkëpunim me Bashkinë dhe Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, për fëmijët të cilët duan të vazhdojmë mësimin edhe jashtë orarit të shkollës.

TË FESTOJMË BASHKË NË 1 QERSHOR

Një ditë e posaçme është në horizont, dhe fëmijët e qytetit janë të ftuar për të marrë pjesë në një festë të paharrueshme.

  Lojra të këndshme, muzikë dhe surpriza të shumta po presin vogëlushët tanë në këtë ditë të veçantë.

 Nuk është një ditë që duhet humbur, por një mundësi për të krijuar kujtime të paharrueshme, për të përjetuar gëzimin dhe argëtimin së bashku.

 Prandaj, bëhuni gati për një ditë plot aventura dhe kënaqësi, sepse 1 Qershori është për ju, fëmijët e dashur të Elbasanit!

TË GËZOJMË SË BASHKU FESTËN E QERSHISË

Ju ftojmë të na bashkoheni për një festë të mrekullueshme të Qershisë më 1 Qershor, ora 18:00. Do të jetë një festë e gëzueshme me muzikë live, ushqime të shijshme dhe aktivitete argëtuese.

Qershia është fruti i shijshëm i verës, dhe kjo festë është një mundësi për të festuar bukurinë dhe shijen e saj!

Për të mos humbur këtë festë të mrekullueshme, na bashkohuni më 1 Qershor, ora 18:00. Ju premtojmë një festë plot kënaqësi!

Ju presim me padurim!

Bashkia Elbasan.

Llatja/ Punimet për përmirësimin e furnizimit me ujë 24 orë në Elbasan vazhdojnë me sukses

Kryetari i Bashkisë së Elbasanit, z. Gledian Llatja, ka inspektuar nga afër punimet e shtrirjes së kanalizimeve që po kryhen në të gjithë qytetin, me synimin për të siguruar ujë të pijshëm 24 orë në ditë. Ky projekt është një kërkesë e kahershme e banorëve të qytetit dhe tani po bëhet realitet falë investimeve nga KFV gjermane dhe qeveria shqiptare.

“Ka qenë një domosdoshmëri të kemi ujë 24 orë në qytetin e Elbasanit. Ky projekt i shumëpritur na ka hapur rrugën për të pasur ujë të pijshëm 24 orë në disa lagje të qytetit. Kemi më shumë se 6 muaj që kemi filluar projektin dhe punimet po ecin mirë. Shpresojmë që rrugët të kthehen në gjendjen e mëparshme sa më shpejt, pasi kemi krijuar ngarkesa për qytetarët për shkak të hapjes së shumë kantierëve njëkohësisht,” tha z. Llatja.

Në lagjet kryesore si “Aqif Pasha”, “Qemal Stafa”, “28 Nëntori”, dhe pjesë të lagjes “Haxhias”, punimet po shkojnë mirë dhe sistemi i furnizimit me ujë po rregullohet plotësisht. Synimi është që deri në maj të vitit 2025, gjysma e qytetit të ketë ujë të pijshëm 24 orë, duke vazhduar më pas me pjesën tjetër të qytetit dhe periferitë.

Z. Llatja theksoi se tubacionet kanë qenë të vjetruara dhe ndërhyrjet e paligjshme kanë sjellë humbje të mëdha në rrjet. Me sistemimin e linjave kryesore dhe sekondare, pritet që problemet e ujit të pijshëm të zgjidhen për një periudhë afatgjatë. Ky investim do të rrisë numrin e abonentëve dhe do të eliminojë nevojën për depozitat e ujit në katet e larta.

“Në bashkëpunim me Ujësjellësin dhe qeverinë shqiptare ne do të vazhdojmë edhe me një projekt tjetër për të siguruar edhe periferinë me ujë 24 orë.  Një pesë e tubacioneve kanë qenë të vjetëruara, janë bërë punime vit pas viti por nuk është përkthyer gjatë të gjithë kësaj kohe në investime në ujësjellës. Ishte e domosdoshme që ne të bëjmë rrjetin e ujësjellësit dhe të mos ndërhyjmë më këtu në 20 vitet e ardhshme. Zhvillimi kaotik që ka pasur shqipëria në përgjithësi por edhe Elbasani në vecanti ka sjellë ndërhyrje të vazhdueshme në rrjetet tona sidomos në tubacionet kryesore të paligjshme, duke na sjellë një humbje të madhe në rrjet, ndaj ishte e domosdoshme që ne të bënim këto ndërhyrje në të gjitha linjat tona kryesore”, shtoi Llatja.

 Këto investime do të sistemojnë një herë e mirë problematika e ujit të pijshëm në qytet, duke hequr edhe depozitat në katet e larta të pallateve të vjetra, pasi kanë qenë edhe shumë problem për banorët.

“ Uroj që sa më shpjet rrugët të kthehen ashtu si kanë qenë, pasi ne kemi bërë shumë punë në Elbasan dhe më vjen keq që i rihapim sërisht këto rrugë për t’i shtruar me tubacione të standarteve europiane”, shtoi Llatja.

Deputetja Evis Kushi konfirmoi se furnizimi 24 orë me ujë të pijshëm ka qenë një nga premtimet kryesore të mandatit të tyre. “Elbasani është kthyer në një kantier të madh, dhe kjo tregon angazhimin tonë serioz për një projekt të integruar dhe të qëndrueshëm, nga i cili do të përfitojnë të gjithë banorët,” tha ajo.

Deri tani janë kryer 1.5 km punime dhe do të vazhdohet me 3.5 km të tjera vetëm në këtë rajon, duke përfshirë edhe 400 metra tubacion kryesor. Punimet po kryhen në të gjithë Elbasanin dhe pritet që investimi të përfundojë në kohë dhe të ketë një ndikim pozitiv në furnizimin me ujë të pijshëm të qytetit.

Njoftim për konsultim publik

NJOFTIM PËR KONSULTIM ME PUBLIKUN

Titulli: Konsultim me publikun “Për disa shtesa dhe ndryshime në VKB Nr. 163 Datë 21.11.2020 “Për dhënien në përdorim me kontratë qeraje të fondit pyjor publik” dhe VKB Nr.124 Datë 26.09.2022 “Për dhënien në përdorim me kontratë qeraje të fondit pyjor publik”

Propozuesi: Kryetari i Këshillit Bashkiak  

Qëllimi: Ky bashkëbisedim ka për qëllim të përfshijë grupet shoqërore në vendimarrje lidhur me një pikë të rendit të ditës së mbledhjes së ardhshme të Këshillit Bashkiak Elbasan. Këshilli Bashkiak do të organizojë këtë konsultim publik për të marrë mendimin dhe sygjerimet e qytetarëve mbi miratimin e disa vendimeve që kërkojnë konsultim me bashkësinë bazuar në ligjin 139/2015 “Për vetqeverisjen vendore” Neni 18 dhe Neni 54.

Kalendari:

 • Fshati Bujqës, datë 30.05.2024 ora 09:00.
Qëllimi i konsultimit publikKonsultimi publik synon të marrë mendimet dhe sygjerimet e qytetarëve lidhur me vendimarrjen e Këshillit Bashkiak Elbasan.
Përshkrimi i çështjes“Për disa shtesa dhe ndryshime në VKB Nr. 163 Datë 21.11.2020 “Për dhënien në përdorim me kontratë qeraje të fondit pyjor publik” dhe VKB Nr.124 Datë 26.09.2022 “Për dhënien në përdorim me kontratë qeraje të fondit pyjor publik”
Kontaktet dhe afatet e dërgimit të komenteve, rekomandimeve, vërejtjeveKontaktet ku do të dërgohen rekomandimet janë: Livia Guri, e-mail: livia.guri@elbasani.gov.al
Dokumentacioni në lidhje me çështjen që konsultohetBashkangjitur këtij njoftimi gjeni relacionin dhe projektvendimin që do të shqyrtohet në konsultimin publik.

KRYETARI I KËSHILLIT BASHKIAK

LUTFI LALA

Njoftim për mbledhjen e Këshillit Bashkiak

NJOFTIM


Lënda: Njoftim për mbajtjen e mbledhjes së Këshillit Bashkiak Elbasan.

Ju njoftojmë se më datë 31.05.2024, ora 11:00 zhvillohet mbledhja e Këshillit Bashkiak Elbasan e thirrur nga Kryetari i Këshillit në bazë të Ligjit 139/2015, neni 53 pika 4), në sallën e qendrës rinore me këtë rend dite:

 1. Miratimi i rendit të ditës së Mbledhjes.
 2. Miratimi i proçesverbalit të mbjedhjes të muajit Prill (dt.30.04.2024).
 3. Dhënia e ndihmës ekonomike nga fondi i Bashkisë Elbasan për muajin Prill 2024.

3/1.Dhënia e ndihmës ekonomike nga fondi i kushtëzuar për muajin Prill 2024.

 • Mbi dhënie në përdorim pa kundërshpërblim, (rinovim kontrate) të disa ambjenteve  të ish konviktit të Shkollës “Onufri”, Shoqërisë Ujësjellës Kanalizime Elbasan sh.a nga Bashkia Elbasan.
 • Mbi planin strategjik “Politika  dhe strategji për përmirësimin e arsimit parashkollor dhe fëmijërisë së hershme në Bashkinë e Elbasanit”.
 • Për miratimin e përdorimit të një pjese të fondit të emergjencave  Civile dhe kalimin e tij Agjensisë së Shërbimeve Publike Rurale.
 • Korigjim i të ardhurave të trashëguara dhe i shpenzimeve në buxhetin e vitit 2024.
 • Monitorimi i buxhetit për katërmujorin e parë të vitit 2024.
 • Mbi zhvillimin e Konferencës së VIII mbarëkombëtare të  arkivistikës.
 • Mbi krijimin e “Komisionit të përkohshëm hetimor”.

Të ndryshme

 1. Propozim nga U.K.E sh.a për ndryshimin e nivelit të tarifave për shërbimin e furnizimit me ujë të pijshëm dhe largimin (kanalizime) përpunimin e ujërave të ndotura.

Vo.Komisionet do të mblidhen ditën e hënë më datë 27.05.2024 ora 13:00 në ambientet e  Bashkisë Elbasan.

KRYETARI I KËSHILLIT BASHKIAK ELBASAN

Lutfi LALA

Kryetari i Bashkisë z. Gledian Llatja prezanton një super lajm për banorët e lagjes “Vullnetari”

Kryetari i Bashkisë së Elbasanit, z. Gledian Llatja, ka prezantuar një super lajm për banorët e lagjes “Vullnetari”, të Njësisë nr 4. Elbasani do të bëhet qyteti i parë në Shqipëri që do të zbatojë eficiencën e energjisë në të gjitha godinat e kësaj lagjeje. Ky projekt është pjesë e iniciativës së 100 qyteteve që Bashkia Elbasan ka me BE-në, ku lagjja do të shërbejë si model për eficiencën energjetike në banesa. Lagjja përfshin pallate të vjetra parafabrikat, ndërtimet para dhe pas viteve ’90, si dhe shtëpi të vogla.

“Tani do të fillojmë një projekt për të parë sa është eficienca e energjisë në këto pallate dhe çfarë duhet të bëjmë që t’i rregullojmë dhe ta bëjmë lagjen model,” tha z. Llatja. Ai shtoi se fillimisht po vazhdojmë me pjesën e infrastrukturës, duke mbyllur disa problematika në të gjithë lagjen “Vullnetari”, dhe po përgatitemi për investime në zonën e “Haxhias” me riasfaltimet. Në këtë zonë është ndërtuar edhe qendra shëndetësore gjatë pandemisë, ndërsa tani do të fillojmë me investimet e tjera.

“Elbasani është kthyer në një kantier të madh ndërtimi. Punimet po vazhdojnë në lagjen ‘Haxhias’ për të vijuar në lagjen ‘Vullnetari’, ku punimet pritet të përfundojnë në qershor. Kemi trashëguar një infrastrukturë problematike për këmbësorët në lagjet tona të brendshme. Kemi bërë shumë ndërhyrje në sheshet e pallateve, jo vetëm në infrastrukturën rrugore, por edhe në trotuare. Kemi ecur me asfaltimet e rrugëve dhe po ecim paralelisht edhe me sistemimin e trotuareve,” tha z. Llatja.

Shumë rrugë të brendshme të lagjeve kanë qenë me trotuare të pashtruara.

Kryetari bëri të ditur se ka nisur një projekt për të vazhduar dhe lidhur trotuaret me zonat informale, si dhe zonat e vjetra periferike të Elbasanit për t’i sistemuar të gjitha. E gjithë puna po bëhet me ndërmarrjen e shërbimeve publike, që nga ndarja e fshatit me qytetin, duke filluar me një ritëm të ri të punëve publike.

 Prioriteti janë trotuaret në qytet, duke bërë shumë investime për të mbyllur zonat problematike që kanë qenë pa trotuare që para viteve ’90. Qëllimi është të përmirësohet cilësia e jetesës së banorëve.

Banorët falënderuan kryetarin për investimet dhe angazhimin e treguar.

Llatja njofton hapjen e mësonjëtores së parë të gjuhës shqipe në universitetin ‘New York’ të Athinës”

Kryetari i Bashkisë, z. Gledian Llatja, nga Athina, bëri një njoftim të rëndësishëm për komunitetin shqiptar. Ai bëri të ditur hapjen e mësonjëtores së parë të gjuhës shqipe në prestigjiozin Universitet “New York” në Athinë.

Ky hap paraqet një mundësi të jashtëzakonshme për nxënësit dhe të rinjtë shqiptarë në Greqi për të mësuar dhe për të njohur më shumë për gjuhën, kulturën dhe traditat shqiptare. Ky është një hap i rëndësishëm drejt promovimit të identitetit dhe trashëgimisë kulturore të komunitetit shqiptar nëpër botë.

Kjo mësonjëtorë do të ofrojë një ambient të stimulueshëm për të mësuar gjuhën shqipe, dhe do të kontribuojë në ruajtjen dhe promovimin e gjuhës sonë të dashur në një mjedis të arsimimit të lartë në Athinë.

Në një ceremoni të veçantë, Kryetari i Bashkisë, z. Gledian Llatja, nga Athina, ka bërë një njoftim frymëzues për komunitetin shqiptar.

 Hapja e mësonjëtores së parë në gjuhën shqipe, e quajtur “Kostandin Kristoforidhi”, në universitetin ‘Neë York’ të Athinës, shënon një hap të rëndësishëm drejt promovimit të kulturës dhe identitetit shqiptar në Greqi.

Rreth 30 nxënës do të marrin pjesë në këtë iniciativë të re, ku do të mësojnë gjuhën shqipe dhe do të njihen me kulturën dhe traditën e vendit tonë. Kjo është një mundësi e jashtëzakonshme për të rinjtë shqiptarë në Athinë për të ruajtur trashëgiminë e tyre kulturore dhe për të ndjekur rrugën drejt njohjes së mëtejshme të identitetit të tyre kombëtar.

Kryetari Llatja shprehu gëzimin për hapjen e kësaj mësonjëtores, duke e cilësuar si një hap madhështor përpara për komunitetin shqiptar në Greqi. Ai theksoi rëndësinë e ruajtjes së gjuhës dhe trashëgimisë kulturore, duke e vlerësuar këtë iniciativë si një domosdoshmëri për të rinjtë tanë.

“Shoqatat kulturore kanë luajtur një rol të rëndësishëm në realizimin e kësaj iniciative, duke siguruar dokumentacionin ligjor për hapjen e këtyre kurseve. Mësonjëtora “Kostandin Kristoforidhi” do të jetë një vend i mirëpritur për nxënësit, duke ofruar një ambient të stimulueshëm për mësimin e gjuhës dhe kulturës shqipe”, tha Llatja.

Ky hap shënon një moment të rëndësishëm për komunitetin shqiptar në Athinë, duke i dhënë fëmijëve dhe të rinjve një mundësi të shkëlqyer për të njohur më shumë për origjinën dhe trashëgiminë e tyre kulturore.

Me një iniciativë të Shoqatës së Elbasanit, Bashkisë dhe Këshillit të Qarkut, dhe me mbështetjen e komunitetit shqiptar në emigracion, ky hap shënon një ngjarje historike dhe të paharrueshme për komunitetin shqiptar në Athinë, i cili përkon edhe me 115 vjet Normale.

Godoleshi: Fshati që transformon potencialin bujqësor në zhvillim

Kryetari i Bashkisë, z. Gledian Llatja, dhe Ministra e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, znj. Anila Denaj, organizuan një takim me fermerët e Godoleshit për të diskutuar sfidat dhe mundësitë e zhvillimit të bujqësisë në këtë zonë.

Godoleshi njihet për prodhimin e qershive, të cilat janë të kërkuara në tregun vendas.

Në këtë takim, Kryetari dhe Ministra siguruan fermerët se do të kenë mbështetje të vazhdueshme për zhvillimin e sektorit bujqësor. Ata u zotuan për të ngritur një pikë grumbullimi për qershitë. Kjo iniciativë synon të sjellë përparim në disa fusha kyçe:

Rritjen e cilësisë së prodhimit nëpërmjet një koordinimi të mirë të proceseve duke siguruar që ata të jenë të përshtatshëm për tregun.

Përmirësimi i logjistikës, që është ngritja e një pike grumbullimi të specializuar e cila do të lehtësojë transportin e produktit, duke ndihmuar në zvogëlimin e humbjeve dhe në sigurimin e qëndrueshmërisë së procesit të furnizimit.

Zgjerimi i tregut dhe rritjen e fitimeve për fermerët lokalë, ku hapja e një pike grumbullimi e efektshme do të ndihmojë në hapjen e tregjeve të reja.

Kjo do të sjellë një rritje të fitimeve për fermerët dhe do të kontribuojë në zhvillimin e ekonomisë së zonës.

Ky angazhim i përbashkët nga ana e autoriteteve lokale dhe qeverisë qendrore shpreh një synim të qartë për të përmbushur potencialin e plotë të Godoleshit dhe për të siguruar një të ardhme për komunitetin bujqësor.

VAZHDOJMË BASHKËPUNIMIN ME SHOQATËN “ NDIHMA E WEILHEIM PËR SHQIPËRINË”

Kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja ka pritur në një takim z. Claus Nitzinger, Kryetarin e Shoqatës “Ndihma e Ëeilheim për Shqipërinë”, ku edhe kanë diskutuar për arritjet dhe sfidat në fushën e ndihmës social – ekonomike në Elbasan.

“Shpreha mirënjohjen time të thellë për kontributin e palodhshëm të shoqatës në ndihmën dhe mbështetjen e fëmijëve dhe të rinjve me problematika sociale dhe ekonomike për një periudhë prej 30 vitesh, Përmes projekteve të tyre innovative dhe përkushtimit të tyre kjo shoqatë ka lënë një ndikim thelbësor në shumë komunitete të nevojshme në vendi tonë”, tha në fjalën e tij z. Llatja.

Kryetari i Shoqatës “Ndihma e Ëeilheim për Shqipërinë” z. Claus Nitzinger shprehu falenderimin e tij për mikpritjen dhe u shpreh i gatshëm për të vazhduar bashkëpunimin në të ardhmen.

 “Diskutuam për protencialet e projekteve të reja dhe përkujdesin shoqëror që mund të japin impakt pozitiv në jetën e më shumë njerëzve në nevojë”, u shpreh z. Nitzinger.

Ky takim ishte një rast i rëndësishëm për të rishikuar dhe për të planifikuar hapat e ardhshëm dhe mundësitë për të përmirësuar situatën e komuniteteve të nevojshme në vend.

Kjo tregon edhe përkushtimin e vazhdueshëm të shoqatës për të ndihmuar në zhvillimin e mirëqenies sociale dhe ekonomike në nivel lokal.