Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Muaj: Janar 2024

Llatja/ Do të shtojmë hapësirat e gjelbërta në të gjitha ambjentet e shkollave

Në këtë sezon mbjelljesh, që zgjat deri në muajin mars, kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja, ka vijuar mbjelljen e pemëve në gjimnazin e Kuqanit.

Pas shkollës në Hajdaran, ku u mbollën 20 pemë,  nismës së mbjelljes së pemëve për të patur sa më shumë ambjente të gjelbërta i janë bashkuar edhe gjimnazistët e gjimnazit “Anastas Cakalli”, në Kuqan.

Llatja i bëri thirrje të gjithë qytetarëve, që të ndërrmarin nisma të tilla me qëllim që të shtojmë ambjentet e gjelbëruara anembanë.

 Në gjimnazin e Kuqanit u mbollën 20 fifdanë të rinj, duke vijuar me ritme të larta nismën për gjelbërimin e hapësirave.

Me kryeministrin Rama dhe Presidentin e FIA-s: Automoto Parku i Elbasanit, motor i ri i ekonomisë dhe turizmit

Me Kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama , Blendi Gonxhja dhe Presidentin e FIA-s, Mohammed Ben Sulayem, diskutuam sot për super projektin e Automoto Parkut të Elbasanit, që do t’i japë Shqipërisë një zhvillim të jashtëzakonshëm në ekonomi dhe turizëm

Formula 1 dhe garat e tjera ndërkombëtare të motorizmit janë më reale se kurrë më pare.

Auto Moto Park në Elbasan shënon një hap historik për automotorizimin shqiptar dhe aktivitetet automobilistike, si dhe për promovimin e kulturës së motorsportit në Shqipëri.

Cirkuiti i parë shqiptar po ndërtohet me pistë 5.3 km dhe një sipërfaqe prej 500,000+ m² në qytetin e Elbasanit, sipas standardeve të FIA, FIM dhe CIK.

Automotoparku në Elbasan do të kthehet në një destinacion tërheqës për garuesit e huaj e do të zhvillojë turizmin dhe ekonominë vendase duke e kthyer Shqipërinë në epiqendrën e rajonit për organizimin e eventeve motorsportive.

Mbjellja e një peme në ambjente shkollash, burim oksigjeni dhe më shumë shëndet                 

Cdo pemë që mbillet në shkollë është një burim oksigjeni për nxënësit.

  Nismës së mbjelljes së pemëve për të patur sa më shumë ambjente të gjelbërta i është bashkuar edhe shkolla 9 -vjecare në Hajdaran.

Në këtë fushatë ka qenë edhe kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja i shoqëruar nga deputetja Desantila Tahiraj. ” Bashkë me nxënësit e klasës së 9-të por edhe me më të vegjlit, e ndalëm nismën tonë në ambjentet e shkollës së Hajdaranit, për të mbjellë sa më shumë pemë, me qëllim që të kemi sa më shumë ambjente të gjelbëruara”, tha z. Llatja.

Nuk është hera e parë që në këtë shkollë mbillen pemë, por kanë qenë pikërisht nxënësit e klasës së 9- të ata të cilët e kanë ndërmarë këtë nismë në mënyrë simbolike, ku u mbollen 20- te peme kumbulle te kuqe.

Deputetja Tahiraj edhe një herë e ka vënë theksin tek fakti se cdo pemë e re e mbjellë i shërben një mjedisi më të mirë por edhe një shëndeti më të mirë”.

Bashkia e Elbasanit vijon të mbjellë pemë jo vetëm në ambjente shkollash, por edhe në qytet, në pika turistike aty ku ka pyje,si edhe në mushkërinë e qytetit, në Kodër Krastë.

BASHKIA DHE ADRA, NGREJNË QENDRËN MULTIFUNKSIONALE KRYESISHT PËR FËMIJËT E KTHYER NGA EMIGRIMI

Bashkia në bashkëpunim me Organizatën ADRA ka krijuar një qendër multifunksionale në kopështin Nr 14, i rivitalizuar tërësisht, e cila i shërben komunitetit ku përparësi u është dhënë fëmijëve të familjeve të kthyera nga emigrimi.

Qendra multifunksionale ofron për fëmijët jo vetëm programe pas shkollore, por edhe këshillime, programe punësimi, ofrimin e formimit profesinal.

 Në këtë qendër marrin shërbim 60 fëmijë kryesisht të rikthyer nga emigracioni, si edhe i ka ardhur në ndihmë komunitetit.

Kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja bashkë me drejtusin politik të qarkut z. Damian Gjiknuri kanë parë nga afër këtë qendër multifunksionale, e cila është një ndër shumë investimet e kryera nga bashkia kryesisht në kopshte dhe sistemin parashkollor.

“Ne si bashki kemi bërë investime të vazhdueshme në shkolla të amortizuara, edhe me ndihmën e qeverisë shqiptare kemi bërë projekte dhe po vazhdojmë me implementimin e projekteve, ku kopshtet kanë qenë ato më kryesoret. Por edhe me projektet e BE dhe me organizatat e ndryshme, si në këtë rast që është ADRA në bashkëounim me GIZ për rehabilitimin e fëmijëve të emigrantëve. Kopështi Nr 14 ndodhet në një zonë informale të qytetit të Elbasanit i cili i shërben 60 fëmijëve të cilët pjesa më e madhe janë emigrantë të rikthyer në vendin e tyre. Ato duhet ta gjejnë shtëpinë e vet këtu, dhe ne po bëhemi gati që të gjejnë një ambjent me kushte sa më optimale”.

Godina në fjalë ka qenë e pa shfrytëzuar shumë pranë kopshtit dhe tashmë është kryer një rikonstruksion total i saj me termoizolim si edhe me të gjitha paisjet si edhe me këndin e lojrave i cili i shërben edhe fëmijëve të komunitetit.

Z. Llatja shtoi gjithashtu se “po i kushtojmë një vëmëndje të vecantë fëmijëve, në bashkëpunim me projekte të ndryshme por edhe me Ministrinë e Arsimit po implementojmë disa projekte për rehabilitimin e infrastrukturave tona.

 Kemi pasur projekte edhe për termoizolimet edhe në disa kopshte dhe cerdhe tona dhe duam ta bëjmë si model të mirë e ta vazhdojmë në të gjitha strukturat tona të arsimit shkollor dhe parashkollor”.

Drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri vlerësoi faktin se pjesa më e madhe e fëmijëve vijnë nga emigracioni dhe bashkia e Elbasanit i mbështet.

“Nuk isha i informuar që kishit ngritur një skemë të tillë, edhe pse një investim i vogël por që i shërben shumë familjeve sidomos atyre që kthehen nga emigracioni”, tha ai.

Qendra ofron edhe laboratorin kompjuterik ku do të ofrohen edhe kurse kompjuteri për fëmijët, si edhe është drejt përfundimit kuzhina për gatim.

Pas kësaj qendre është ngritur edhe një kënd lojrash.

Edhe vetë shoqata ADRA ka ofruar edhe punonjësit e saj social e cila merret me rastet e fëmjëve në nevojë me psikologë, me mësues, një qendër efikase.

Pastrimi i kanaleve kulluese në Bradashesh, parandaloi përmbytjet dhe i paraprin sezonit të verës                                          

 Bashkia Elbasan ka ndërmarrë një superaksion për pastrimin e kanaleve kulluese në Bradashesh,ku flota e mjeteve vazhdon punën dhe është drejt përfundimit.

Vetëm kanali i parë është 800 metra i cili prek drejtëpërdrejt dhe ndihmon në kullimin e 60 hektarë tokë bujqësore në fshatrat Recan, Karakullak, si edhe një pjesë të Bradasheshit.

Kyetari i bashkisë z. Gledian Llatja bashkë me drejtuesin politik të qarkut Damian Gjiknuri kanë parë nga afër këtë punë që po kryen bashkia e Elbasanit. Sipas z. Llatja” me këtë superaksion ne po përgatitetmi për sezonin e verës si edhe të shirave, ku paralelisht puna po vijon edhe në kanalet kulluese si edhe ato vaditëse”.

Sipas z. Llatja ” ky është një nga një sërë  projektesh që ne kemi ndërrmarë bashkë me ndërmarrjen e shërbimeve publike, ku me ndarjen e ndërmarrjes në dy pjesë i kemi dhënë një fokus të vecantë fshatit për t’i ardhur në ndihmë komuniteteve. Fokusi ka qenë dhe mbetet për ne zhvillimi ekonomik”, tha ai.

Duke e vënë theksin tek programi i qeverisë që ka dhënë mjetet të cilat janë të domosdoshme për pastrimin e kanaleve kulluese drejtuesi politik i qarkut Damian Gjiknuri pohoi se ” këto efekte po duken për mirëmbajtjen e kanaleve të cilët dhanë edhe rezultat në ditët e fundit me shumë shira, që praktikisht këto toka do të përmbyteshin.

Ndaj e vlerësoj punën e bashkisë së Elbasanit, e cila natyrshëm ndihmon edhe bashkitë e tjera të cilat nuk i kanë këto mjete dhe më vjen mirë që bashkëpunohet brenda qarkut për të bashkëpunuar me njëri tjetrin”.

Projekti “Rrugëtimi i të rinjve drejt mirëqenies, fuqizimit dhe qëndrueshmërisë”

Përshëndetje të rinj dhe të reja të Elbasanit, Cërrikut dhe Gramshit🙋‍♀️🙋

Duke ju uruar mbarësi dhe suksese në 2024, ju ftojmë të aplikoni për të rritur aftësitë tuaja sipërmarrëse, si një mënyrë efikase për të përmirësuar kushtet ekonomike dhe sociale dhe për të krijuar një të ardhme dinjitoze e të sigurtë, për veten dhe familjen tuaj 🥰

Kjo mundësi ofrohet për ju nga Projekti “Rrugëtimi i të rinjve drejt mirëqenies, fuqizimit dhe qendrueshmërisë” që “Save the Children” në Shqipëri, në partneritet me Fondacionin tonë “Ndihmë për Fëmijët” po zbaton në qarkun tuaj.

Nëse je 18 – 23 vjec e dëshiron dhe ke ëndërr të bëhesh sipërmarrës, ti bëj hapin e parë duke aplikuar dhe së bashku do hedhim hapa të tjerë!

VINI RE! AFATI PER TE APLIKUAR ESHTE DERI NE DATEN 31 JANAR 2024!

SavetheChildrenAlbania #fondacionindihmeperfemijet #BashkiaElbasan #BashkiaCerrik #BashkiaGramsh

Linku për të aplikuar 👇

https://forms.gle/ZsqxAAS75w4U5c518

KONFERENCA PËR PARANDALIMIN E EKSTREMIZMIT TË DHUNSHËM, FUQIZON MEKANIZMAT VENDORË SHUMËAKTORIAL

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim (IDM), ka organizuar konferencën kombëtare “Qasja multidisiplinare në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm dhe proceset riintegruese”, ku janë ftuar të marrin pjesë edhe kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja, si edhe Drejtuesi i Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Elbasan z. Kreshnik Ajazi dhe Drejtuesi i Drejtorisë Vendore të Policisë z. Ilir Proda

 Konferenca u fokusua nё rёndёsinё e qasjes sё integruar multidisiplinare dhe shumaktoriale në parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm (EDH), ofrimin e shërbimeve R&R për të kthyerit nga zonat e konfliktit si dhe rritjen e kohezionit social. Në këtë kuadër, Këshilli Vendor i Sigurisë Publike (KVSP), mbart potencialin për të qënë një ndër mekanizmat vendor më efikas për adresimin e kërcënimeve të sigurisë publike në nivel vendor. Ndaj edhe kryetari i bashkisë z. Gledian Llatja prezantoi punën dhe rolin e Këshillit Vendor të Sigurisë Publike (KVSP) në adresimin e sfidave të sigurisë publike.

Ai e vuri theksin tek rëndësia e të kuptuarit të përbashkët të kontekstit të qytetit (problematikat më shqetësuese, kërcënimet në nivel lokal si edhe prioritizimi i tyre).

“Nuk ka sfidë më të madhe me të cilën përballemi ne sot se sa ajo e sigurisë publike. Njëkohësisht, të jesh kryetar i një bashkie do të thotë të përballesh me shumë sfida të ndërlikuara. Për të adresuar sa më mirë sfidat ne punojmë në partneritet me të gjithë aktorët lokalë e përtej.

Një nga mënyrat se si ne punojmë është nëpërmjet Mekanizmit të Këshillit Vendor të Sigurisë Publike, i cili u ngrit për herë të parë në qytetin e Elbasanit në vitin 2016. Ky mekanizëm bashkon aktorët publikë e jo publikë me synimin e përbashkët për të sjellë ndryshime të vërteta.

Kjo përpjekje kolektive, e nxitur nga perspektiva dhe ekspertiza të ndryshme, hap rrugën për zgjidhje gjithëpërfshirëse për sfidat komplekse të komunitetit.

Kjo qasje pranon se siguria nuk është përgjegjësi e një institucioni të vetëm, por përkundrazi, është një përpjekje e përbashkët”, tha z. Llatja.

Eksperienca e deritanishme ka treguar se njё qasje e integruar shumaktoriale nё nivel vendor do të ishte efektive jo vetëm në adresimin e kërcënimeve tradicionale që kanë të bëjnë me zbatimin e ligjit dhe sigurisё publike, por edhe mё tej edhe me parandalimin e fenomene të tjera negative si radikalizmi dhe EDH.

Ndaj dhe kjo konferencë do të shërbejë si një mundësi për shkëmbimin e përvojave, praktikave pozitive dhe mësimet e nxjerra mes profesionistëve të vijës së parë dhe institucioneve vendore në lidhje me fuqizimin e mekanizmave vendor shumaktorial.

Njoftim për mbledhjen e Këshillit Bashkiak

NJOFTIM


Lënda: Njoftim për mbajtjen e mbledhjes së Këshillit Bashkiak Elbasan.

Ju njoftojmë se më datë 26.01.2024, ora 10:00 zhvillohet mbledhja e Këshillit Bashkiak Elbasan e thirrur nga Kryetari i Këshillit në bazë të Ligjit 139/2015, neni 53 pika 4), në sallën e qendrës rinore me këtë rend dite:

 1. Miratimi i rendit të ditës së Mbledhjes.
 2. Miratimi i proçesverbaleve të mbjedhjeve të muajit Dhjetor (dt.26.12.2023).
 3. Dhënia e ndihmës ekonomike nga fondi i Bashkisë Elbasan për muajin Dhjetor 2023.

3/1.Dhënia e ndihmës ekonomike nga fondi i kushtëzuar për muajin Dhjetor 2023.

 • Për miratimin e dhënies me qera të ambjenteve në godinën e pallatit të sportit “Tomor Sinani” në lagjen “28 Nëntori,” nga Bashkia Elbasan.
 • Mbi dhënie në përdorim, pa kundërshpërblim të ambjentit zyrë tek ish-Godina e Partive Politike lagjia Partizani, P.S.D dega Elbasan nga Bashkia Elbasan.
 • Mbi miratimin në parim të fillimit të proçedurës për shpronësimin e pasurive pronë private për realizimin e projektit, me interes publik “Përmirësim i infrastrukturës kryesisht në zona informale, rikonstruksion i gjendjes ekzistuese të rrugës “Arif Dardha” nga Bashkia Elbasan dhe burimin e financimit të këtij shpronësimi”.
 • Mbi miratimin e kontratës së “Shërbimit publik për pranimin, depozitimin dhe trajtimin e mbetjeve të Bashkisë Elbasan” në impjantin e trajtimit të mbetjeve urbane të Qarkut të Elbasanit midis Bashkisë Elbasan dhe Shoqërisë ECO-ELB sh.a  midis Bashkisë Elbasan dhe Shoqërisë ECO-ELB sh.a.
 • Miratimi i normave, karburant për mjete motorike.
 • Mbi transferimin e aseteve të ASHP nga ASHPR tek ASHPU.
 • Informacion për nxjerrje jashtë  përdorimi për 2023.
 • Informacion mbi nxjerrjen jashtë përdorimit të materialeve të (aseteve shkollore) për vitin 2023.

Vo.Komisionet do të mblidhen ditën e hënë më datë 22.01.2024 ora 11:00 në ambjentet e  Bashkisë Elbasan.

KRYETARI I KËSHILLIT BASHKIAK ELBASAN

Lutfi LALA